BILIĆ SPREMAN ZA NOVE IZAZOVE: / 'Ne mogu se isključiti kao Mourinho ili Pep, ali ako dođe ponuda...'

Image
Foto: AFP

Slaven Bilić dobio je otkaz prije šest tjedana na mjestu trenera West Hama, a u prvom službenom intervjuu britanskim je medijima poručio kako se dosta odmorio i spreman je za nove projekte

17.12.2017.
12:12
AFP
VOYO logo

BILIĆ RASTURIO ŠUKERA: Ove riječi bivšeg izbornika govore sve o brendu i njegovom (ne)radu u HNS-u

Bilić je intervju dao britanskom Daily Mailu te je poručio kako se želi odmoriti, ali i vratiti se nogometu:

"Važno je dobro odmoriti se. Mnogi misle da kada imate slobodno vrijeme da treba napraviti nešto nevjerojatno, poput putovanja od Sjevernog do Južnog pola. No, to nije istina. Sada kada imam vremena želim samo provoditi vrijeme sobitelji i prijateljima. I uživati u tome da mi je ponekad čak i dosadno", rekao je Slaven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio sam slomljen čovjek'

Iako će iduće godine napuniti 50 godina, redovito posjećuje teretanu jer smatra kako je vrlo bitno biti u formi, a i to mu je prilika da bude sam i razmisli o nekim stvarima.

Mnogi su smatrali da su David Sullivan i David Gold, vlasnici West Hama, zapravo učinili uslugu Biliću davši mu otkaz smatrajući kako je Bilić bio potpuno iscijeđen:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To vam je tako. Jedan potakne priču, drugi nastavi i pronađe pravu sliku. I to vam tako. Ja sam emotivna osoba i kada me pogledate nakon primljenog pogotka u 97. minuti od Crystal Palacea, vidite slomljenog čovjeka. No, prvih 96. minuta bio sam živ. Znao sam da sam gotov nakon poraza odLiverpoola. Ali se sigurno nisam nadao tome!"

Od odgovornosti nije bježao, s Moyesom se već čuo

Dodaje i kako od odgovornosti nikada nije bježao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki se treneri bolje pretvaraju da nisu ljuti ili razočarani. Ali na kraju krajeva, ne možete biti nešto što niste. Ako smo bili loši na terenu, jasno bih rekao: 'Ovo je sranje!' I preuzeo sam odgovornost svaki put."

David Moyes nazvao ga je odmah nakon što je dobio posao trenera u londonskom klubu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo se još otkad je bio trener Evertona. Tada smo razgovarali o NikiciJelaviću zbog reprezentacije. Porazgovarali smo sasvim opušteno o West Hamu - zašto ne? No, detalji nisu za javnost. Složili smo se oko mnogo stvari. Nisam mu trebao reći puno stvari jer mu je pomogao ChrisWoods koji je i dalje trener vratara, a sa mnom je bio od prvog dana."

'Ne mogu se isključiti kao Mourinho ili Guardiola'

Dva tjedna nakon otkaza, posao mu je ponudio West Bromwich Albion, ali tada je smatrao da je prerano da se vrati poslu. Izgleda da se sada predomislio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam kako stojim kao trener u svijetu nogometa. Mogu si priuštiti odmor, ali ne mogu isključiti telefon kao Mourinho ili Guardiola. Sada se već osjećam pomalo spremno. Ako dođe sjajna ponuda idući tjedan, ne bih ju odbio. Iako je bolje krenuti u neki projekt prije početka sezone. Volim Englesku i tu sam se dokazao, ne osjećam se više kao stranac", završio je Bilić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo