BILIĆ ENGLEZIMA PRIČAO O RATU U HRVATSKOJ: / Otkrio što je Tuđman tražio od njih i zašto nije išao u vojsku

Image
Foto: AFP

Bilić je 1993. godine napustio Hrvatsku i otišao igrati nogomet u Njemačku, u Karlsruhe, da bi kasnije završio i na Otoku

2.12.2019.
17:23
AFP
VOYO logo

Preporodio je West Bromwich Albion, ali prije svega preporodio je Slaven Bilić i sebe. Njegova ekipa u samom je vrhu ljestvice i trenutno se nadmeće s Leeds Unitedom za prvo mjesto najteže lige svijeta engleskog Championshipa. Nanizao je Bilić sada četiri pobjede za redom, a ove je sezone upisao samo jedan poraz. Trenutno je njegov klub među glavnim favoritima za povratak u Premiership, iako je put do tamo još podosta dalek.

Povodom sjajnih rezultata i borbe za prvo mjesto Bilić je dao intervju za Sky Sports i u njemu Englezima objasnio kakva je situacija bila u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata nakon kojeg je za tek nekoliko godina Hrvatska stigla na treće mjesto na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BILIĆ IZJAVAMA NASMIJAVA ENGLEZE: /

Pitali ga može li usporediti Premiership s Championshipom - odgovor je genijalan

Image
BILIĆ IZJAVAMA NASMIJAVA ENGLEZE: /

Pitali ga može li usporediti Premiership s Championshipom - odgovor je genijalan

'Sportaši moraju biti ambasadori Hrvatske'

"Imali smo dobar život, da budem iskren, ali smo htjeli svoju državu i ta ideja se javila kad je došlo do raspada SSSR-a, u našem gradu je vladala ratna atmosfera. Rat je bio 60-70 kilometara od Splita, a hvala Bogu pa sam doma bio samo nekoliko tjedana. Nisam bio u vojsci, ali je tadašnji predsjednik Franjo Tuđman rekao da sportaši moraju biti ambasadori Hrvatske pa sam nastavio igrati nogomet", objasnio je Bilić u intervjuu.

Bilić je 1993. godine napustio Hrvatsku i otišao igrati nogomet u Njemačku, u Karlsruhe, da bi kasnije završio i na Otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada smo svi koji smo mogli otišli u inozemstvo. Ja sam otišao u Njemačku, neki su otišli u Italiju, pa i Englesku. To se sve događalo ranih 90-ih kad engleska liga nije bila toliko otvorena za strance. Mi smo tada bili ambasadaori Hrvatske. Onda smo počeli igrati za reprezentaciju i bili dobri na Europskom prvenstvu 1996. s Davorom Šukerom, Zvonimirom Bobanom i ostalima. Ponosno smo predstavljali svoju zemlju", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo