Cijela Bosna traži isto: 'Ovo je sramota! Katastrofa! Poniženje!'

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine i njen izbornik Safet Sušić u ponedjeljak su izloženi pravom medijskom linču nakon teškog poraza u utakmici s reprezentacijom Izraela.

17.11.2014.
12:53
VOYO logo

"Katastrofa" je jedina riječ kojom je sarajevski Dnevni avaz na naslovnici izvjestio o porazu bosanskohercegovačkih nogometaša rezultatom od 3:0 dok nad opširnim izvješćem iz Haife gdje je igrana utakmica stoji naslov "Poniženje u izraelskom grotlu".

"Oslobođenje" je pak već na naslovnici svu krivnju svalilo na izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sušiću, odlazi ako imaš obraza", poručje ovaj list izborniku čija je pozicija poljuljana već nakon starta u kvalifikacijama za nogometno prvenstvo u Francuskoj kada su njegovi izabranici na domaćem terenu neočekivano poraženi rezultatom 1:2 od Cipra.

Uz neriješeni rezultat nakon utammice s Walesom Sušić je ipak uspio preživjeti prvi val kritika no nakon katastrofe u Izraelu one su se vratile uz još veću žestinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvim komentarima mediji u BiH ističu kako sam poraz možda ne bi bio tako bolan da cijeli tim kojega je Sušić sastavio nije djelovao potpuno raštimano i nemotivirano što je potvrdio i kapetan Asmir Begović.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sramota. Nismo igrali s Njemačkom. Može se izgubiti ali ne na ovakav način", rekao je ogorčeni Begović dodajući kako je krivnja kako na igračima tako i na izborniku, ali i na Nogometnom savezu BiH.

Svjestan svoje odgovornosti Sušić je potvrdio kako očejuje da će ponovo na dnevnom redu biti rasprava o njegovoj ostavci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam produžavao ugovor (sa NS BiH) dobro sam razmislio. I sada ću uzeti vremena da dobro razmislim. Vjerojatno ćete ubrzo saznati moju odluku", kazao je Sušić bosanskohercegovačkim novinarima.

Pravdao se kako je u postojećom okolnostima učinio najviše što je mogao te kako ga prati nesreća zbog ozljeda i odlaska igrača na koje je ranije računao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza u Haifi nogometna reprezentacija BiH nalazi se na pretposljednjem mjestu u kvalifikacijskoj skupini B s tek dva osvojena boda dok prvoplasirani Izrael ima devet, a drugi Wales osam bodova.

S takvim postignućem BiH ima samo teoretske šanse za plasman na prvenstvo u Francuskoj i to kroz doigravanje no malo tko vjeruje kako bi se to moglo dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sušićev sadašnji ugovor s Nogometnim savezom BiH sadrži klauzulu koja određuje da njegov status izbornika izravno ovisi o plasmanu na EP u Fancuskoj pa ga se s tog mjesta ne može otjerati sve dok za to postoje i najmanji izgledi.

Prema dostupnim informacijama Sušićeva izbornička plaća bez bonusa utvrđena je na razini od za bosanskohercegovačke prilike astronomskih 25 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo