BEUSAN SECIRAO SUĐENJE U HRVATSKOJ I USTVRDIO: / 'Pa ja bih dao dvije ruke da dođu strani suci. Zamislite pritisak'

Image
Foto: Screenshot

Bivši nogometni sudac Mateo Beusan komentirao je suđenje na hrvatskim travnjacima

9.4.2018.
20:53
Screenshot
VOYO logo

Poznato Oko Sokolovo Mateo Beusan analizirao je u emisiji Stadion HRT-a suđenje u polufinalu Hrvatskog kupa između Dinama Rijeke, ali i cijelog 28. kola Prve HNL. Poništeni gol Lokomotive na Poljudu je velika pogreška pomoćnog suca. "Ovo je utjecalo na konačni rezultat", rekao je Beusan.

DIREKTOR LOKOMOTIVE POLUDIO ZBOG SUDAČKIH POGREŠAKA: ‘Što će nam 60 sudaca kad 50 od njih nema pojma’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše prostora u emisiji dobila je utakmica između Dinama i Rijeku u polufinalu Kupa. Zagrepčani su uvjerljivo slavili 3-0, ali ne bez repova nakon utakmice.

Rijekin kapetan Filip Bradarić je igrao rukom u kaznenom prostoru, a već je imao žuti karton. "To je penal i drugi žuti karton", rekao je Beusan koji je zatim ustvrdio da Bradarić nije trebao dobiti drugi žuti u situaciji poslije ove, nakon duela s s Dinamovim Perićem. "Ovo nije za žuti karton, pa Bradarić tu ide na loptu špicom, to nema veze s isključenjem", zaključio je Beusan, a i Pletikosa se složio s njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća pogreška na utakmici

Kao najveću pogrešku na utakmici istaknuo je onu nakon prodora Acostyja prema golu Dinama. Rijekinog napadača je gurnuo Stojanovića, a sudac je igraču Rijeke pokazao žuti karton za simuliranje.

"Ovo je najspornija situacija. Neshvatljivo mi je kako ovdje sudac vidi simuliranje, a trebao je biti slobodan udarac van 16 metara i drugi žuti za Stojanovića", rekao je Beusan koji je dobio pitanje i o stranim sucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuzi i Švicarci su potpisali ugovor o razmjeni sudaca. Naši idu u Saudijsku Arabiju. Imamo Slovenca koji sudi na SP-u, imamo Talijana koji nam je isto blizu. Pa ja bih dao obje ruke da netko dođe suditi finale Kupa. Zamislite pod kojim će sad biti pritiskom taj sudac", smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo