VELIKA STVAR / Betisu motiva ne nedostaje: 'Konferencijska liga nam je jako važna. Pali smo i sada se tu trebamo dići'

Image
Foto: Profimedia

Betis je remizirao u posljednje tri prvenstvene utakmice s Real Sociedadom (0-0), Real Madridom (1-1) i Almerijom (0-0), te je izgubio u Europskoj ligi u zadnje dvije od Rangersa (2-3) i Sparte Prag (0-1).

19.12.2023.
9:19
Profimedia
VOYO logo

Betisov dopredsjednik José Miguel López Catalán rekao je da će ogled sa zagrebačkim Dinamom u šesnaestini finala Konferencijske lige biti važan "nakon razočaravajućeg ispadanja iz Europske lige", a zbog ozljeda u momčadi ne isključuje dolazak novih igrača u siječnju.

Image
PREDSJEDNIK JE LJUT /

Otrovne strelice s Kantride: 'Dosta mi je stiskanja ruku, kao da pričamo o Maradoni'

Image
PREDSJEDNIK JE LJUT /

Otrovne strelice s Kantride: 'Dosta mi je stiskanja ruku, kao da pričamo o Maradoni'

"Ispadanje iz Europske lige bio je pravi udarac i razočaranje. Doista smo očekivali prolazak, štoviše, vjerovali smo da možemo biti prvi u skupini s obzirom na potencijal ove momčadi", rekao je López Catalán za klupski radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Betis, sedmoplasirani u španjolskom prvenstvu, u četvrtak je izgubio doma s 2-3 od škotskog Rangersa. Time se kao trećeplasirani u skupini iza Rangersa i Sparte Prag, a ispred ciparskog Arisa, preselio iz Europske lige u slabije natjecanje Konferencijsku ligu.

'Ove sezone nam je cilj izboriti nastup u Europi'

U njoj će odmjeriti snage s hrvatskim prvakom Dinamom 15. veljače na stadionu Benito Villamarin u Sevilli, pa 22. veljače na Maksimiru u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada u tom natjecanju moramo ispraviti greške i ponovno se napuniti optimizmom. Pali smo i sada se tu trebamo dići", rekao je dopredsjednik Betisa i nastavio:"Konferencijska liga nam je jako važna. Nastavak igranja u Europi donosi prestiž, ono je važno za našu zajednicu…i putovanja po čitavoj Europi su lijepa", dodao je.

Betis je u nedjelju u španjolskom prvenstvu odigrao 0-0 kod šestoplasiranog Real Sociedada, momčadi koja je u osmini finala Lige prvaka, što je upravi Betisa znak da su se igrači oporavili od neočekivane eliminacije iz Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo ravnopravni, ili čak bolji u toj utakmici, pa vjerujem da će sada ekipa gledati prema vrhu tablice. Ove sezone nam je cilj izboriti nastup u Europi za iduću sezonu", izjavio je López Catalán.

'Ljetos smo odradili sjajan posao'

Betis u četvrtak pred svojom publikom dočekuje vodeću momčad prvenstva Gironu, no bit će bez svog ponajboljeg ofenzivnog igrača Isca Alarcona (31) koji mora preskočiti taj susret zbog pet skupljenih žutih kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isco je ljetos došao u Betis kao slobodan igrač, te nastupio u 23 utakmice, pri čemu je nekoliko puta bio proglašen igračem susreta.

"Ljetos smo odradili sjajan posao kada je riječ o transferima, pa sam zadovoljan ekipom", istaknuo je dopredsjednik. "No u ovom prvom dijelu sezone imali smo puno ozljeda", dodao je spominjući Fekira, Bartru, Sabalija i Guida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jako utjecalo na našu izvedbu u posljednjim utakmicama", rekao je. Betis je remizirao u posljednje tri prvenstvene utakmice s Real Sociedadom (0-0), Real Madridom (1-1) i Almerijom (0-0), te je izgubio u Europskoj ligi u zadnje dvije od Rangersa (2-3) i Sparte Prag (0-1).

López Catalán kaže da sportski direktor Planes i trener Pellegrini "svaki dan razgovaraju o mogućnosti poboljšanja momčadi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima ljudi koji kažu da je siječanj mjesec kada je bolje pobjeći s tržišta", rekao je dopredsjednik Betisa. "Ali nama je taj prijelazni rok bio dao puno, kao što je bio slučaj s dovođenjem Guida Rodrígueza", dodao je.

'Isco je našu momčad doveo na jednu višu razinu'

Defenzivni vezni Rodríguez, rezervni reprezentativac Argentine, došao je u siječnju 2020. iz meksičke Americe te se prometnuo u standardnog igrača Betisa sa 164 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš sportski direktor, sa svojim suradnicima, prati tržište ne bi li se ukazala neka nova prilika u okviru naših financijskih mogućnosti", napomenuo je López Catalán.

Rekao je da Betis pregovara s Iscovim zastupnikom o produženju ugovora jer tog bivšeg igrača Real Madrida i Španjolske vide kao predvodnika prema "klupskom snu", odnosno igranju Lige prvaka. Pregovori se, kaže, "dobro odvijaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isco je našu momčad doveo na jednu višu razinu, a s takvim igračima uvijek možemo ciljati prema vrhu", zaključio je dopredsjednik.

Pogledajte spektakularne borbe i nokaute s FNC-a 14 iz Sarajeva samo na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo