FOTO: / Nezapamćeno tužne scene u Maksimiru! Ovo je za plakanje!

Prva četvrtfinalna utakmica hrvatskog Kupa između Dinama i Hajduka igrala se bez Bad Blue Boysa. Navijačka skupina odlučila je bojkotirati utakmicu, a nakon 20.

4.12.2013.
14:55
VOYO logo

Maksimirske tribine nikad nisu izgledale tužnije na jednom derbiju.

Par minuta prije početka utakmice, na Istoku je bilo manje od 1.000 navijača, redom Hajdukovih, na Sjeveru pedesetak, a na Jugu četiri. Tek je zapadna tribina bila nešto bolje popunjena s oko četiri do pet tisuća gledatelja. Ukupno, najveći hrvatski derbi došlo je pogledati 5.540 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da tragikomedija bude još veća, najglasniji su, naravno, bili upravo navijači Hajduka, koji su od prve minute počeli s 'tradicionalnim' uvredama upućenima Zdravku Mamiću i HNS-u. Međutim, nakon 20. minute Torcida je napustila istočnu tribinu i stadion, solidariziravši se s Bad Blue Boysima.

Bad Blue Boysi su bojkotirali utakmicu. Kako su napisali u priopćenju – navodno se već treći dan masovno privode članovi BBB-a pod optužbama za organizaciju i sudjelovanje u neredima nakon nedjeljnog derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tada su BBB-i i Torcida ismijali famozne vaučere i pokazali da mogu zajednički navijati na istoj tribini bez ikakvih nereda. Nažalost, neredi su izbili nakon utakmice, pored stadiona.

"Poštovani suborci s tribine i svi dinamovci,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

obavještavamo vas da BBB-i neće organizirano pohoditi današnju utakmicu niti će biti organiziranog navijanja s naše strane. Već treći dan masovno se privode istaknutiji pripadnici BBB-a, kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u neredima koje je nakon nedjeljne utakmice isprovocirala sama policija – očito frustrirana jer su na derbiju ismijani od strane navijača obiju navijačkih grupa skupa s njihovim gazdama i tzv. vaučerizacijom.

Također neozbiljno bi bilo da ne skrenemo pažnju na to da nalogodavci i provoditelji ovog progona računaju da će uklanjanjem i uhićivanjem istaknutih članova grupe izazvati anarhiju i toliko željene nerede kako bi skrenuli pažnju s pravih problema hrvatskog nogometa te vlastite nesposobnosti. Nema smisla da sada itko od naših suboraca na sebe preuzima teret bilo kakve organizacije grupe i tako riskira privođenje samo zato što je od strane svemoćne policije označen kao "vođa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito da je potpuno legalno i društveno prihvatljivo štititi kriminalce koji drmaju ovom zemljom na način da se na najpodlije načine unište životi navijača, njihove jedine oporbe. Sve naše pripadnike i sve druge navijače Dinama pozivamo da svojim odsustvom s današnje utakmice podrže našu borbu i naše nepravedno zatvorene prijatelje, ali i da se oduzme bilo kakav argument za nova privođenja onima koji sudjeluju u ovim prljavim poslovima.

Gadno se vara svatko tko misli da ovo treniranje strogoće nema veze s trenutnom političkom situacijom u zemlji, te da će navijači još dugo jedini imati "ekskluzivu" na iživljavanje i policijsku brutalnost. Represivnom aparatu su očito potpuno odriješene ruke i lišen je svake odgovornosti za zloupotrebu. Varaju se nalogodavci ovog dobro smišljenog i organiziranog progona da ćemo ovoga puta prijeći preko toga i dopustiti da prema nama nastave postupati kao prema zvijerima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo