Najkontroverznija smjena ove godine: Guardiola preuzeo Bayern!

Osvajač trostrukog naslova s Bayernom Jupp Heynckes otišao je u legendu.

24.6.2013.
13:45
VOYO logo

Španjolski se stručnjak brojnom auditoriju u novom klubu predstavio na njemačkom jeziku.

"Dobar dan. Dobar dan dame i gospodo. Oprostite mi na mom njemačkom. Učio sam ga godinu dana u New Yorku, ali to baš nije najbolje mjesto za učiti njemački", rekao je Guardiola na najvećoj press-konferenciji u povijesti Bayerna, na kojoj je nazočilo 240 novinara, 40 fotografa i 30 televizijskih kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je ovo dar. Želio bih puno zahvaliti Bayernu na ovoj prilici", dodao je 42 godišnji stručnjak koji je između 2008. i 2012. kao trener Barcelone osvojio 14 trofeja.

Guardiola je, podsjećamo, s Bayernom potpisao trogodišnji ugovor, a čeka ga težak zadatak budući je njegov prethodnik Jupp Heynckes prošle sezone osvojio trostruku krunu (Bundesliga, DFB-Pokal i Liga prvaka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Allianz Areni Guardiolin je prethodnik Jupp Heynckes visoko postavio ljestvicu sa osvojenom krunom iz prošle sezone, na što se španjolski stručnjak također osvrnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bayern je osvojio sve naslove koje je mogao prošle sezone. Očekivanja su vrlo visoka. Mogu samo pokušati zadržati istu razinu koju je momčad imala pod Heynckesom. Nisam još bio u kontaktu s njime, ali nadam se da hoću uskoro. Njegovo mi mišljenje puno znači. Imam veliki respekt prema izvedbama njegovih momčadi, ne samo zbog onog što je postigao prošle sezone, nego zbog cijele njegove karijere. Osjećam se počašćeno što sam njegov nasljednik".

Nakratko se Guardiola dotakao i Bayernove politike transfera i rekao kako smatra da momčadi ne trebaju preveliki zahvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mojem mišljenju momčad ne treba puno transfera kada ste upravo osvojili tri naslova. Momčad je već prilično dobra. Ali ne znam kako Matthias Sammer, Rummenigge i Uli Hoeneß misle po tom pitanju".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo