BAYERN OTEO DRAGULJA UNITEDU ISPRED NOSA: / Njemački prvak potvrdio prva dva pojačanja za novu sezonu

Image
Foto: AFP, ALEXANDER HASSENSTEIN

Njemački nogometni prvak Bayern potvrdio je prvo pojačanje za novu sezonu.

10.5.2016.
12:33
AFP, ALEXANDER HASSENSTEIN
VOYO logo

Intenzivno se posljednjih tjedana po europskim medijima spominjalo da je Manchester United u lovu na Sanchesa i da je spreman platiti Benfici čak 60 milijuna. Bayern se nigdje nije spominjao, ali je potiho obavio posao i u utorak službeno potvrdio transfer mladog veznjaka. Sanches je tijekom ponedjeljka obavio liječničke testove u Münchenu i dan kasnije potpisao petogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamični veznjak'

"Renata smo pratili dulje vrijeme i sretni smo što je, pored dobro poznatog zanimanja drugih klubova, odabrao nas. Renato je dinamičan, borben i tehnički nadaren veznjak koji će dodatno pojačati našu momčad", naglasio je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije uobičajeno, Bayern je potvrdio i da odšteta Benfici iznosi 35 milijuna eura, uz moguće bonuse koji će biti isplaćeni ako Sanches bude izabran za najboljeg nogometaša svijeta ili u momčad godine. Sanches je ove sezone odigrao 34 utakmice za seniorsku momčad Benfice, postigavši dva pogotka. Upisao je i dva nastupa za portugalsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega nekoliko minuta nakon objave dolaska Sanchesa, Bayern je potvrdio i dolazak kapetana Borussije Dortmund Matsa Hummelsa (27) koji je također potpisao do 2021. godine. Sjajni stoper je izdanak omladinske škole Bayerna, ali kako u seniorskoj momčadi bavarskog kluba nikada nije dobio pravu priliku, u siječnju 2008. je posuđen Borussiji prije no što je s Dortmunđanima potpisao trajni ugovor. Sada se odlučio na povratak, postavši tako treći nogometaš Borussije koji je posljednjih godina prešao u redove Bayerna: prije njega su isto napravili Mario Götze i Robert Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mats je jedan od najboljih stopera na svijetu, s njime ćemo dobiti novu kvalitetu", rekao je Rummenigge.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo