Neviđena ludnica! Milijun ljudi želi sretni papirić

Ogroman nesrazmjer između ponude i potražnje za minhenski finale Lige prvaka između Bayerna i Chelseaja zavladao je nakon što je bavarska momčad u polufinalu izbacila Real.

Iz minhenskog su kluba potvrdili da su čak i prije uzvratne polufinalne utakmice u Madridu zaprimili više od milijun upita za karte. Bayern, kao jedan od finalista, ima pravo distribuirati točno određeni kontigent ulaznica vlastitim navijačima. Za oba finalista taj broj iznosi skromnih 17.500 karata.

Osim velikog interesa za kartama, Bavarci bi mogli ubrati rekordnu zaradu od 60-ak milijuna eura ove sezone od nastupa u Ligi prvaka. Pobjedniku u finalu pripast će 9, a poraženom 5.6 milijuna eura. Samo od UEFA-inih bi nagrada Bavarci, u slučaju da dobiju finalnu utakmicu, uprihodili 32.4 milijuna eura.

Na to bi se nadovezao zasad još nepoznati iznos iz tzv. marketinškog “poola”. U klubu procjenjuju da se radi najmanje o iznosu od 10 milijuna eura. Tome treba dodati prihode od ulaznica sa sedam domaćinstava tijekom natjecanja, što bi također moglo prijeći brojku od 20 milijuna eura.

Prije dvije je godine Bayern, tada poraženi finalist natjecanja, od nastupa u Ligi prvaka uprihodio za klub rekordnih 45.34 milijuna eura.
Bavarci imaju veliku priliku da pred svojim navijačima osvoje peti naslov europskog prvaka, a prvi od 2001. godine, kada su nakon jedanaesteraca bili bolji od Valencije. Od uloge favorita ne bježi ni predsjednik kluba Uli Hoeness.

“Ovo je ludnica, nevjerojatna utakmica. Nikad nisam gledao utakmicu s toliko šansi. Sad smo favoriti za osvajanje Lige prvaka”, zaključio je prvi čovjek bavarskog giganta.

Povratak na Net.hr