GOLIJADA U MUNCHENU / Bayern do vrha napunio mrežu Mainza, hat-trick Kanea

Image
Foto: Profimedia

Bayern sada ima sedam bodova manje od vodećeg Bayera, ali je klub iz Leverkusena odigrao utakmicu manje

9.3.2024.
17:48
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Bayerna uspješno su odradili domaći posao u 25. kolu njemačke Bundeslige te su na svojoj Allianz Areni svladali Mainz s čak 8-1.

Image
VELIKA PRILIKA /

Marić postaje trener druge momčadi Bayern Munchena

Image
VELIKA PRILIKA /

Marić postaje trener druge momčadi Bayern Munchena

Veliki put prema tri boda Bayern je prevalio nakon prvog poluvremena kada je vodio 3-1, odnosno, nakon manje od dvadeset minuta kada je već zabio dva pogotka. Strijelci su bili Kane u 13. i Goretzka u 19. minuti. Amiri je nakon pola sata igre smanjio na 1-2, ali se na odmor otišlo s dva gola plusa na strani Bayerna nakon novog gola Harryja Kanea kojeg je dao u sedmoj minuti nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku su redom gostujuću mrežu pogađali Mueller, Musiala i Gnabry, a sve je simbolično zaključeno golovima igrača koji su i započeli veliki niz. Kane je zabio još jedan u 70. te Goretzka u 92. minuti. Bayern sada ima sedam bodova manje od vodećeg Bayera, ali je klub iz Leverkusena odigrao utakmicu manje.

Vrlo dramatična bila je utakmica u Moenchengladbachu gdje su domaća Borussia i Koeln odigrali 3-3. Koeln je golovima Alidoua dva puta vodio, ali se na kraju spašavao poraza. Gosti su poveli u sedmoj minuti, dok je u 32. izjednačio Honorat. Novi gol Alidou je postigao u 64. minuti, ali je tada na scenu zakoračio Robin Hack koji je postigao dva brza gola, u 71. i 73. minuti, za 3-2 Borussije (M). Ni tu nije bio kraj drame, a Downs je u 79. minuti postigao pogodak za konačnu podjelu bodova 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig je pred svojim navijačima svladao Darmstadt 2-0 uz autogol Isherwooda već u trećoj minuti te pogotkom Baumgartnera u 50. minuti. Kod gostiju je u 84. minuti zamijenjen hrvatski nogometaš Bartol Franjić.

Uz minimalnih 1-0 Augsburg je na svom terenu svladao Heidenheim golom Gouweleeuwa u 22. minuti. Za Augsburg je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Kristijan Jakić, dok je Dion Drena Beljo za domaćina zaigrao tek od 89. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje tri utakmice ovog kola igraju se u nedjelju, a sastaju se Bochum - Freiburg, Eintracht - Hoffenheim i Bayer - Wolfsburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo