BARCELONIN WUNDERKIND ISPISAO POVIJEST: / Senzacionalni 17-godišnjak poslao svijetu poruku na strašan način

Image
Foto: Profimedia

Fati za povijest

24.10.2020.
17:03
Profimedia
VOYO logo

Katalonska Barcelona i Real Madrid na Camp Nouu igraju utakmicu sedmog kola La Lige, a već nakon devet minuta pala su dva gola u El Clasicu. Više o tome pročitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodio s nekih 3 metara

Prvi pogodak zabio je Modrićev nasljednik Federico Valverde s desne strane, nakon fantastične akcije, na asistenciju Karima Benzema u 5. minuti za 1:0 Reala, a izjednačenje Barceloni donio je mladi 17-godišnji Ansu Fati golom u 8. minuti susreta.

Fati je pogodio iz velike blizine nakon što ga je lijepo proigrao Jordi Alba. Ipak, velike zasluge za pogodak idu najboljem nogometašu današnjice LioneluMessiju koji je odlično, maestralno dugom loptom uposlio Albu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki Raul detroniziran

Ovaj pogodak Fatija ulazi u povijest El Clasica. Naime, prema javljanju ESPN Stats&Info Twitter računa, Barcelonin mladi napadač od danas najmlađi strijelac u povijesti najvećeg svjetskog derbija. Fati je do gola došao sa 17 godina i 359 dana. Tako je srušio prijašnji rekord Raula Gonzalesa, koji je s 18 godina i 95 dana, u listopadu 1995., zabio za Real.

Fati je, javlja FOX Sports, postao i najmlađi Barcelonin strijelac ukupno, najmlađi španjolski strijelac, najmlađi igrač koji je zabio i asistirao u La Ligi. Ima i rekord u obliku najmlađeg igrača koji je nastupio u Ligi prvaka. Najmlađi je strijelac Lige prvaka u povijesti. Sve je to Ansu Fati, igrač koji bi u budućnosti mogao raditi čuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo