Španjolski nogometni velikan Barcelona mogla bi se naći u velikom problemu zbog rasističkog skandala koji su izazvala dva njihova prvotimca, francuski ofenzivci Antoine Griezmann i Ousmane Dembele.

Na društvenim mrežama ovih dana pojavila se grozna snimka iz hotelske sobe na kojoj su se Griezmann i Dembele rugali Azijcima koji su im došli popraviti televizor u sobi i sve to snimili.

"Sva ta ružna lica samo da bi mogao igrati PES, nije li te sram? Kakav je ovo jezik?, kaže, između ostalog, Dembele u videu.

Ispričali se

Video je obišao svijet, a doznalo se da je snimljen još tamo 2019. godine, a francuski nogometaši su se oglasili i ispričali zbog svog ponašanja.

"Sve se dogodilo u Japanu. Moglo se dogoditi bilo gdje na svijetu i koristio bih iste riječi. Nisam ciljao ni na jednu zajednicu. Koristio sam taj tip izražavanja s prijateljima bez obzira na njihovo podrijetlo. Video je izašao u javnost, a razumijem da je mogao povrijediti ljude koji se na njemu nalaze. Zbog toga se iskreno ispričavam", poručio je Dembele.

"Neki ljudi su me željeli ovih dana pokazati drugačijim nego što jesam. Odbacujem sve optužbe i žao mi je ako sam povrijedio svoje japanske prijatelje", napisao je Griezmann.

Sponzor u šoku

Sada se oko tog incidenta oglasio Hiroshi Mikitani, predsjednik Rakutena, jednog od glavnih sponzora Barcelone.

"Kao sponzor kluba i organizator turneje, jako mi je žao što su igrači Barcelone dali diskriminatorne komentare. S obzirom na to da je Rakuten podržao filozofiju Barcelone i sponzorira klub, takve izjave su neprihvatljive pod bilo kojim okolnostima i službeno ćemo prosvjedovati protiv kluba", rekao je Mikitani.