KATALONCI ULOŽILI ŽALBU /

Evo kako Barcelona želi blokirati Messijev odlazak u PSG

Image
Foto: Profimedia

Messi je u Barceloni proveo 21 godinu i postao njen najbolji strijelac svih vremena sa 682 golova

9.8.2021.
8:30
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je potvrđeno da najbolji igrač na svijetu Lionel Messi (34) svoju karijeru neće nastaviti u Barceloni, činilo se sigurnim da će on potpisati za francuskog velikana PSG, koji ga već dugo želi vidjeti u svojim redovima.

Image
LEO SE OPROSTIO OD BARCE /

Messi se emotivno raspao, jedva je govorio i ronio je suze: 'PSG je jedna od opcija, nisam još ništa dogovorio, imam još ponuda'

Image
LEO SE OPROSTIO OD BARCE /

Messi se emotivno raspao, jedva je govorio i ronio je suze: 'PSG je jedna od opcija, nisam još ništa dogovorio, imam još ponuda'

No, njegov (bivši) klub Barca sada mu želi pokvariti planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca piše da je Barcelona uložila žalbu na Europskom sudu pravde na Messijev odlazak u PSG jer bi njime Parižani prekršili pravila financijskog fair-playa.

Španjolski list objavio je dokument koji je Barcelona poslala Sudu, u kojem je objašnjeno zašto nisu mogli potpisati novi ugovor s Messijem te zašto PSG ne može imati dovoljno novca za Messija, nakon što je ovoga ljeta već potpisao ugovore s četiri velike zvijezde (Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi i Georginio Wijnaldum).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona u dokumentu objašnjava da je PSG u lošijoj financijskoj situaciji nego oni i da se zato ne bi smjelo dozvoliti da potpišu s Messijem, kojem navodno nude ugovor od 40 milijuna eura po sezoni.

Messi na svojem oproštaju od Barcelone u nedjelju nije otkrio koji su mu trenutačni planovi za budućnost, ali je francuski "L'Equipe" u petak objavio da je spreman pridružiti se PSG-u nakon što je trener pariškog kluba Mauricio Pochettino novinarima kazao da je argentinski nogometaš "opcija".

Leo prima pozive

"To je mogućnost, ali nisam ništa potpisao ni sa kim", dodao je 34-godišnji Messi koji je u 21 godinu koliko je proveo u Barceloni postao njen najbolji strijelac svih vremena sa 682 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je objavljeno priopćenje o mom odlasku, primio sam više poziva zainteresiranih klubova. Trenutačno ništa nije odlučeno, ali pregovaramo", nadovezao se.

Trogodišnji ugovor

Prema pisanju dnevnika "Le Parisien" PSG bi s Argentincem mogao potpisati ugovor na tri godine  uz "godišnju plaću od 40 milijuna eura".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List također navodi da bi Messi mogao potpisati ugovor na dvije sezone uz opciju produljenja na još jednu.

"L'Equipe" navodi i da će Messi već u nedjelju otputovati za Pariz kako bi ili odmah večeras ili sutra ujutro obavio liječnički pregled u PSG-u.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo