LEO SE OPROSTIO OD BARCE / Messi se emotivno raspao, jedva je govorio i ronio je suze: 'PSG je jedna od opcija, nisam još ništa dogovorio, imam još ponuda'

Image
Foto: Screenshot

Tijek konferencije mogli ste pratiti na portalu Net.hr

8.8.2021.
12:02
Screenshot
VOYO logo

Kapetan argentinske reprezentacije Lionel Messi (34) nakon više od 20 godina u katalonskom velikanu Barceloni odlazi zbog - financijskog fair-playa. Barcelonin dug iznosi više od milijardu eura, pokazalo se nemogućim uskladiti novi Messijev ugovor s pravilnikom La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokirala je u četvrtak navečer ta vijest nogometnu javnost, ali i samog igrača koji je duboko razočaran što ne može ostati u klub u kojem je proveo cijelu karijeru. Messi je u nedjelju točno u podne stao pred novinare te je rekao što misli o cijeloj situaciji.

Image
KAKO JE OVO TEŠKO GLEDATI /

Messi se raspao na oproštaju od Barcelone, njegove suze obilaze svijet

Image
KAKO JE OVO TEŠKO GLEDATI /

Messi se raspao na oproštaju od Barcelone, njegove suze obilaze svijet

"Jako mi je teško ovo, toliko sam godina ovdje. Uvjeravali su nas da ćemo ostati u Barceloni, da ćemo ostati kod kuće. Ali danas se moram oprostiti. Cijeli život sam ovdje, od trinaeste godine i nakon 21 godine odlazim s mojom obitelji moja tri mala katalonska Argentinca. Ovo je moj dom, zahvalan sam za sve. Svim mojim sadašnjim i bivšim igračima i svima u klubu. Sve što sam ovdje proživio učinilo me osobom koja sam danas. Dao sam sve za ovaj dres. Hvala svima na podršci koju sam imao svih ovih godina. Nikad nisam mislio da ću otići na ovakav način, nisam ni razmišljao o oproštaju nikad", rekao je na početku presice. Odgovorio je i na pitanje o budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Trenutačno nisam ništa dogovorio, PSG je mogućnost. Imao sam jako puno poziva i interesa brojnih klubova, ali trenutačno nemam ništa dogovoreno. Pregovara se", rekao je Leo, a tijek cijele presice možete pročitati ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------

UŽIVO

12:41 - Kraj presice. Messi se zahvalio svima te je nakon toka uslijedio veliki pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:40 - Dodao je kako bi volio da je osvojio koju Ligu prvaka više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:36 - Messijeva slika s igračima PSG-a kruži okolo, kako to komentira? "To je potpuna slučajnost. Sreo sam ih na Ibizi i izašli smo jednu večer. Pozvali su me u kuću jednog od njih, zabavljali smo se i uslikali smo se jer smo uživali. Šalili smo, svi su mi rekli 'Daj dođi u Pariz'. Ali, to je bila samo šala. Na kraju se dogodilo ovo što se dogodilo, a to je bila slučajnost", kaže Messi.

12:32 - Kako se osjećao kada je saznao da više neće igrati u Barceloni? "Kao da mi se krv ohladila u žilama, teško je bilo. Kad dođem kući nakon ovoga bit će mi još teže, ali najvažnije je da smo svi zdravi i da mogu nastaviti igrati nogomet. To ipak volim najviše na svijetu i moram nastaviti", rekao je Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:30 - "Barcelona je veliki klub. Doći će novi igrači, to je tako. Igrači dolaze i odlaze, a kako je Laporta rekao, klub je iznad svih. Naviknut će se ljudi. Bit će im tužno, ali naviknut će se. Ima tu i dalje velikih igrača, momčad je odlična i sve će biti u redu", veli Messi.

"Bio sam na ručku s predsjednikom i razgovarali smo. Nakon toga sam bio uvjeren da neće biti nikakvih problema i da ću moći nastaviti karijeru. Ugovor nikad nije bio problem. I onda se dogodilo to što se dogodilo. To je to. Ne mogu vam reći ništa više od toga, ovako je moralo biti", rekao je Leo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:25 - Pitali su ga je li mu ovo najteži trenutak u karijeru? "Apsolutno, ovo mi je najteži trenutak u karijeri. Bilo ih je u životu, bilo je poraza, ali ovo mi je najteže... Rekao sam vam, želio sam ostati i ovo nisam očekivao", veli Messi.

12:21 - Konačno, upitan je i za prelazak u PSG. "Trenutačno nisam ništa dogovorio, PSG je mogućnost. Imao sam jako puno poziva i interesa brojnih klubova, ali trenutačno nemam ništa dogovoreno. Pregovara se", rekao je Leo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:20 - Zašto nije mogao ostati? "I ja i predsjednik napravili smo sve da ostanem. Svašta se pričalo o meni, da ne želim ostati i slično, ali ja sam želio ostati. Prošle godine nisam želio ostati i to sam rekao. Ove godine sam želio ostati, ali nisam mogao", odgovorio je Leo.

12:17 - Pitali su ga koji mu je bio najljepši trenutak karijere u Barci. "Teško je izdvojiti nešto jer ih je bilo jako puno. Ali, izdvojio bih debi za Barcelonu jer to je bio moj san. Sve ostalo bilo je fascinantno, ali uvijek ću se sjećati trenutka kad je sve počelo", rekao je Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:15 - Messi će sada odgovarati na pitanja novinara.

12:13 - Messi dobiva ovacije svih prisutnih i roni suze... Kako je ovo teško gledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

12:12 - "Sve što sam ovdje proživio učinilo me osobom koja sam danas. Dao sam sve za ovaj dres. Hvala svima na podršci koju sam imao svih ovih godina. Nikad nisam mislio da ću otići na ovakav način, nisam ni razmišljao o oproštaju nikad".

12:10 - "Jako mi je teško ovo, toliko sam godina ovdje. Uvjeravali su nas da ćemo ostati u Barceloni, da ćemo ostati kod kuće. Ali danas se moram oprostiti. Cijeli život sam ovdje, od trinaeste godine i nakon 21 godine odlazim s mojom obitelji moja tri mala katalonska Argentinca. Ovo je moj dom, zahvalan sam za sve. Svim mojim sadašnjim i bivšim igračima i svima u klubu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:03 - Oko stadiona se okupljaju navijači...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo