'NEMAMO TOČAN DATUM' /

Barcelona u kaosu: Camp Nou neće biti u funkciji na vrijeme

Image
Foto: Dax Images / Alamy / Alamy / Profimedia

'Nemamo točan datum povratka na stadion. Trenutačno ne možemo ništa precizno reći, ali smo na dobrom putu'

8.10.2024.
20:07
Dax Images / Alamy / Alamy / Profimedia
VOYO logo

Radovi na modernizaciji legendarnog Barceloninog Camp Noua započeli su u lipnju 2022., s ciljem pretvaranja stadiona u najveći u Europi, kapaciteta 105.000 gledatelja. Plan je bio djelomično otvoriti stadion uoči klupske 125. godišnjice 29. studenog 2024. godine. Međutim, taj je plan revidiran, a prema najnovijem klupskom priopćenju, povratak na stadion bit će moguć tek u "drugoj polovici" sezone 2024./25.

Image
KOLIKO NAM JE GODINA? /

Napadač Chelseaja klubu zaradio veliku novčanu kaznu: Ošamario protivnika i izazvao nered

Image
KOLIKO NAM JE GODINA? /

Napadač Chelseaja klubu zaradio veliku novčanu kaznu: Ošamario protivnika i izazvao nered

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak, potpredsjednica kluba, Elena Fort, iznijela je najnovije informacije o napretku projekta, naglašavajući kako radovi napreduju, iako još uvijek nema točnih datuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo točan datum povratka na stadion. Trenutačno ne možemo ništa precizno reći, ali smo na dobrom putu", izjavila je Fort.

Prema izvještaju Athletica, novi cilj za povratak Barcelone na Camp Nou je kraj siječnja ili početak veljače 2025. Jedan od ključnih čimbenika koji utječu na tajming je UEFA-ino pravilo prema kojem klubovi koji sudjeluju u Ligi prvaka moraju sve domaće utakmice grupne faze odigrati na istom stadionu. Posljednja domaća utakmica Barcelone u grupnoj fazi zakazana je za 29. siječnja 2025. protiv Atalante. Svaka promjena stadiona prije završetka grupne faze zahtijevala bi UEFA-inu suglasnost, što bi moglo dodatno zakomplicirati povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća domaća utakmica Barcelone u domaćem prvenstvu planirana je za prvi vikend veljače, kada će ugostiti Deportivo Alaves u La Ligi. Ovaj bi susret mogao označiti dugo očekivani povratak kluba na obnovljeni stadion.

Barcelona je već produžila najam stadiona Montjuic do 31. ožujka 2025., što sugerira da će koristiti taj manji stadion i nakon 2024. godine. No, prelazak na Montjuic imao je financijske posljedice za klub. Prošlog je tjedna Barcelona objavila kako su zbog selidbe pretrpjeli gubitak prihoda od preko 100 milijuna eura od prodaje ulaznica i popularnog klupskog muzeja.

Dok navijači s nestrpljenjem čekaju povratak na obnovljeni Camp Nou, Barcelona i dalje bilježi uspjehe na terenu, što donosi barem malo utjehe u ovoj prijelaznoj fazi. Klub trenutno vodi u La Ligi s osvojenih 24 boda iz prvih devet utakmica, tri više od Real Madrida. Nakon reprezentativne stanke, momčad će se vratiti na teren 20. listopada domaćim susretom protiv Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo
Još iz rubrike