BARCELONA U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI: / Predsjednik obavijestio Messija pod kojim uvjetima će napustiti klub

Image
Foto: Profimedia

Katalonski velikan našao se praktički u nemogućoj misiji

28.8.2020.
10:43
Profimedia
VOYO logo

Španjolski nogometni velikan Barcelona neće samo tako lako odustati od svog najboljeg igrača Lionela Messija i sve će napraviti da ostane na Camp Nou, kazao je u srijedu novi sportski direktor kluba RamonPlanes.

"Što se dogodilo, dogodilo se. Naša je želja graditi momčad oko najboljeg nogometaša svijeta. Želimo novi pobjednički ciklus koji bi vodio najbolji u povijesti nogometa," kazao je Planes španjolskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Barcelone je obavijestio Upravu kako želi napustiti klub u koji je stigao u veljači 2001. Prema pisanju španjolskih medija, Messi se odlučio na rastanak s Barcelonom nakon razgovora s novim trenerom Ronaldom Koemanom, koji je bio "katastrofa".

Navodno je Nizozemac poručio Argentinu kako je završilo njegovo vrijeme privilegija i kako mora više razmišljati o momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barcelona i Leo su kao brak, gdje obje strane međusobno daju tako mnogo. Mislim da je budućnost pozitivna. Optimist sam", dodao je Planes.

"Potreban nam je iskusan igrač kao što je Messi, kao i igrači za budućnost. Trudimo se kako bi se odnos Barcelone i Messija nastavio. Naporno radimo kako bi ga zadržali," dodao je sportski direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Josep Maria Bartomeu

A Mundo Deportivo objavio je u petak kako je predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu spreman napraviti sve što je potrebno kako bi zadržao Messija.

“Predsjednik je već rekao svoja dva uvjeta Messiju pod kojim će otići. Napravit će to ako Argentinac javno kaže da je problem u predsjedniku i da će ostati ako on ode”, navodi MD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda Cero pak navodi kako ništa neće promijeniti Messijevo mišljenje pa ni eventualna ostavka predsjednika.

Barcelona je ovu sezonu zaključila debaklom u polufinalu Liga prvaka, nakon čega su trener Quique Setien i sportski direktor Eric Abidal dobili otkaz, a njihova mjesta preuzeli su Ronald Koeman i Planes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je u dresu Barcelone osvojio čak 33 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka, te 10 naslova španjolskog prvaka. Klupski je rekorder sa 669 golova, dok je po broju nastupa na drugom mjestu sa 731 utakmicom, 36 manje od Xavija.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo