Barça za njega dala bogatstvo, a on poručio: 'Ne vrijedim toliko'

4.6.2013.
10:00
VOYO logo

Govoreći na predstavljanju Neymara kao novog igrača Barcelone, Bartomeu je konstatirao da je Barcelona dužna platiti odštetu Santosu i još trima stranama koje su imale dio vlasničkih prava na Neymarov ugovor.

Barcelona je već platila 10 milijuna eura, a ostatak će plaćati u ratama iduće tri godine. Katalonski klub sada je postao potpuni vlasnik svih sportskih i ekonomskih prava na brazilskog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neymar je potpisao petogodišnji ugovor koji sadrži i klauzulu o otkupu ugovora, po cijeni od 190 milijuna eura. Ukupni trošak transfera je 57 milijuna eura, bez plaćanja bilo kojem posredniku osim Santosu i još trima stranama koje su imale vlasnička prava na Neymarov ugovor", objasnio je Bartomeu i dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neymar je želio doći u naš klub i to je svakako pomoglo. Međutim, zbog zanimanja drugih klubova smo platili veću cijenu od one koju smo planirali, odnosno, 40 milijuna eura. Mi smo svejedno oduševljeni što smo kupili Neymara. Ponuda Barcelone nije bila najveća. U sklopu dogovora sa Santosom odigrat ćemo s tim klubom dvije prijateljske utakmice, jednu u Brazilu i jednu na našem stadionu Camp Nou", dodao je Bartomeu, dok je 21-godišnji navijač objasnio da ga je prilikom odabira kluba vodilo srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučio sam se za dolazak u Barcelonu, a ne u Real Madrid, slušajući što mi govori moje srce. To je bila obiteljska odluka. Uvijek slušam što mi tata i mama govore. Naravno da smo primili i financijski bolje ponude, ali novac nas ne motivira. Nisam opterećen s time da budem najbolji na svijetu. Najbolji nogometaš svijeta je već tu, u Barceloni – Lionel Messi. Ja sam jako sretan što ću imati priliku igrati zajedno s njime u momčadi. Prije svega, toliko sam sretan što mi se ispunio veliki san. Ovo je jako veliki dan za mene i moju obitelj. Zahvalan sam što sam dobio priliku igrati s nogometnim velemajstorima, kao što su Messi, Xavi ili Iniesta. Zapravo, svi igrači Barcelone. Želim donijeti puno radosti i trijumfa. Bilo je toliko emotivno stupiti na travnjak stadiona Camp Nou, ljudi su mi pljeskali. Morao sam susprezati suze. Ja sam danas živio svoj san koji sam imao kao dječak", izjavio je Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo