BOMBA / Barcelona nije normalna: Lionel Messi se vraća na Camp Nou

Image
Foto: AP Images

Prije samo nekoliko dana Joan Laporta, predsjednik Barcelone je rekao kako bi volio vratiti Messija u klub i čini se da će se njegova želja ostvariti

1.8.2022.
11:55
AP Images
VOYO logo

Lionel Messi će po svemu sudeći ponovno obući dres Barcelone. Nakon tužnog rastanka prije godinu dana legenda kluba je blizu povratka na Camp Nou, javlja Radio Catalunya. Nitko nije mislio da će Messi ikad napustiti Barcelonu, no dogodilo se zbog pravila LaLige pa je sada logično da ga žele što prije vratiti kući kad se situacija malo popravila.

Image
LIJEPA NAŠA /

Ovo nema nitko na svijetu: Pogledajte šest najspektakularnijih hrvatskih nogometnih igrališta

Image
LIJEPA NAŠA /

Ovo nema nitko na svijetu: Pogledajte šest najspektakularnijih hrvatskih nogometnih igrališta

Kažu da su predsjednik Joan Laporta i trener Xavi dogovorili Messijev povratak na Camp Nou. To bi značilo da će se Messi vratiti na mjesto koje nikad nije ni planirao napustiti. Naime on ima još 12 mjeseci ugovora s francuskim prvakom PSG-om pa bi se pridružio Kataloncima na kraju sezone. Messi je u klubu ostavio ogroman trag pa nije ni upitno da bi njegov povratak u Barcelonin dres biti ono što svi žele vidjeti. Navodno na stolu ima tri opcije: 1. Potpisati novi ugovor s PSG-om, 2. Vratiti se u Barcelonu i umiroviti se u klubu, 3. Otići u SAD i igrati u MLS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino pitanje ostaje plaća, Messi je upravo zbog toga napustio Barcelonu iako je došlo do dogovora te su obje strane željele nastaviti suradnju, to nije bilo moguće formalizirati zbog ekonomskih i pravnih problema. Očito je da ne stoje financijski najbolje iako su doveli dosta pojačanja, ostaje pitanje mogu li izdvojiti dovoljno za Messija. To bi na kraju i moglo dobro završiti jer se klub odrekao 25% iznosa koji bi dobio od TV prava u sljedećih 25 godina.

Prije par dana su u Barceloni komentirali ovaj povratak a predsjednik kluba Juan Laporta je rekao kako bi volio vratiti Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih ga vratiti. Neće biti lako, ali mislim da ako imamo dobru strategiju možemo uspjeti. Bio je naš vođa dugo i uspješno razdoblje. On je bio taj koji je razveselio naše navijače. Dat ćemo sve da Messi završi karijeru u Barceloni", izjavio je Joan Laporta prije nekoliko dana.

Xavi je također izrazio želju za ovim transferom na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je pitanje Želite li ga natrag?, odgovor je da. To je ideja koju klub ima za budućnost, ali ne i za ovu sezonu", rekao je.

Lionel Messi ispisao je povijest u Barceloni za koju je zabio 672 gola u 778 utakmica. Klub je napustio u suzama, a od tada su mediji u Španjolskoj više puta pisali o njegovom mogućem povratku koji je sad vrlo blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo