Teško gostovanje /

Barcelona ipak izvukla remi u gostovanju protiv Eintrachta: Nikola Vlašić ponovno van sastava West Hama

Image
Foto: profimedia.hr

Eintracht je pružio odličan otpor favoriziranoj Barceloni, a u pojedinim dijelovima utakmice njemački sastav je bio i bolji.

7.4.2022.
22:58
profimedia.hr
VOYO logo

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Eintracht je u Frankfurtu odigrao 1-1 protiv Barcelone, a identičnim rezultatom je zavšio i susret između West Hama i Lyona. Braga je pobijedila Rangers sa 1-0, dok su u prvom susretu večerašnjeg programa RB Leipzig i Atalanta također odigrali 1-1. Uzvratni susreti su 14. travnja.

Domaćin je već u 6. minuti imao sjajnu priliku. Bila je to brza kontra, Jesper Lindstrom je povukao te povratnom loptom uposlio Djibrila Sowa koji je iz sjajne situacije promašio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 19. minuti uzvratili su gosti, no Pierre-Emerick Aubameyang nije bio precizan. U 38. minuti srpski sudac Srđan Jovanović je dosudio kazneni udarac za Eintracht nakon starta Sergia Busquetsa nad Rafaelom Borreom, međutim nakon asistencije VAR-a sudac je promijenio odluku.

Bolju igru njemački sastav je okrunio vodstvom u 48. minuti, a sjajan pogodak je postigao Ansgar Knauff. Međutim, katalonski velikan je uspio izjednačiti nakon "tika-taka" akcije, koju je u 66. minuti u pogodak pretvorio Ferran Torres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi problemi za Eintracht stigli su u 78. minuti kada je Tuta zaradio drugi žuti karton, pa je Eintracht do kraja utakmice igrao s igračem manje. Hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić za Eintracht je odlično igrao do 88. minute.

Identičnim rezultatom je završio i susret između West Hama i Lyona.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je engleski sastav ostao s igračem manje nakon što je zbog oštrog prekršaja isključen Aaron Cresswell.

"Čekićari" su poveli u 52. minuti golom Jarroda Bowen koji je pucao unutar šesnaesterca, lopta je pogodila nekoga, promijenila smjer i ušla pored nemoćnog golmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je uspio izjednačiti u 66. minuti, odbijanac je pokupio Tanguy Ndombele i zakucao loptu u mrežu. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić nije nastupio za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo