KAKAV KAOS / Nevjerojatna situacija: Barcelona dovela brazilskog wunderkinda i sada ga ne može registrirati

Image
Foto: Profimedia

Barca je računala da će Roquea moći platiti novcem koji joj je dostupan zbog ozljede Gavija

2.1.2024.
17:36
Profimedia
VOYO logo

Brazilski 18-godišnji napadač Vitor Roque stigao je u srijedu u Barcelonu, a iz kluba su objavili da će potpisati ugovor do 30. lipnja 2031., no situacija se promijenila nakon što ga nisu uspjeli registrirati jer su pogrešno izračunali kako se njegova plaća uklapa u njihov budžet zbog financijskog fair playja.

Image
DIVNI SU /

Blanka Vlašić na Instagramu pokazala kako njezin sin Mondo i djed Joško provode vrijeme

Image
DIVNI SU /

Blanka Vlašić na Instagramu pokazala kako njezin sin Mondo i djed Joško provode vrijeme

Vitor Roque u Barcelonu dolazi iz brazilskog prvoligaša Athletico Paranaensea u koji je prije 20 mjeseci stigao iz Cruzeira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Athletico je odigrao 54 utakmice u brazilskom prvenstvu i postigao 17 pogodaka, dok se u 15 nastupa u Copi Libertadores, južnoameričkoj verziji Lige prvaka, šest puta upisao u strijelce. Iako će u veljači navršiti tek 19 godina, daroviti napadač je već debitirao za seniorsku brazilsku reprezentaciju, odigravši u ožujku ove godine 25 minuta u prijateljskom dvoboju protiv Maroka.

Sada je u Barceloni za koju se ne zna kada će zaigrati. Naime, Katalonci su (prema pisanju tamošnjih medijna) računali da će njegova plaća biti u skadu s financijskim fairplayem jer je doveden kao zamjena za ozlijeđenog Gavija i računali su na to da za taj posao mogu iskoristiti 80% plaće ozlijeđenog Španjolca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, uključujući Roqueovu naknadu za transfer, La Liga smatra da novac dostupan za Gavijevu zamjenu ne doseže iznos potreban za registraciju Brazilca. Razgovori između Barcelone i La Lige su u tijeku, a Katalonci se nadaju da će im biti dostupan za sljedeću utakmicu.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo