POVIJESNA ODLUKA / Barca nakon 26 godina raskida s Nikeom i povlači potez kakav se još nitko nije usudio

Image
Foto: Profimedia

Jedno rješenje se nudi s adrese konkurentske Pume koja nudi 100 milijuna godišnje, ali čelnici Barce razmišljaju i o revolucionarnom potezu

1.3.2024.
12:18
Profimedia
VOYO logo

Završetak Nikeovog partnerstva s Tigerom Woodsom nakon čak 27 godina te Rogerom Federerom nako 24 godine suradnje ozibljno je odjeknuo sportskim svijetom, a niz razilaženja u nogometnom svijetu sada ozbiljno naglašava Barcelona koja će prema pisanju katalonskog Sporta raskinuti ugovor s Nikeom nakon 26 godina poslovanja.

Image
TU LEŽI PRAVA LOVA /

Što se događa s jednim od najpoznatijih brendova? Mnogi ga napuštaju, a otišao je i Kovačić

Image
TU LEŽI PRAVA LOVA /

Što se događa s jednim od najpoznatijih brendova? Mnogi ga napuštaju, a otišao je i Kovačić

Ugovor koji traje od 1998. godine klubu godišnje donosi čak 85 milijuna eura, no u Barceloni su nezadovoljni te traže drugo rješenje. Jedno se nudi s adrese konkurentske Pume koja nudi 100 milijuna godišnje, ali čelnici Barce razmišljaju i o revolucionarnom potezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca, naime, planira napraviti svoj vlastiti brend od kojeg bi onda uzimala cijeli prihod, a ne samo određeni postotak kao u slučaju Nikea, Pume ili nekog trećeg. Potez je to koji još nitko od velikih klubova nije napravio i koji bi mogao uvelike promijeniti poslovnu stranu nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija u klubu je takva kakva je. Treba riskirati i biti hrabar i teško je naći hrabrijeg od Laporte", objašnjavaju u španjolskim medijima iz same Barce koja s Nikeom želi raskinuti na sporazuman način jer bi u suprotnom američki brend mogao prijaviti klub zbog kršenja ugovora koji traje do 30. lipnja 2028. godine.

Podsjetimo, Nike je 22. prosinca 2023. balgdanski objavio kako mora uštedjeti čak dvije milijarde dolara u sljedeće tri godine kao rezultat slabe prodaje. Predviđa se kako bi njihovi napori ka 'usmjeravanju organizacije' vjerojatno uključivali ​​i smanjenje radnih mjesta, pojednostavljenje proizvoda u ponudi i povećanu automatizaciju. Nike je tako početkom veljače najavio da će zbog toga biti otpušteno dva posto od njegovih 83.000 globalnih radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija 3. ožujka igra novu utakmicu protiv Rumunjske. Susret je jako bitan u kvalifikacijama za EP. Gledajte ga na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo