'Vidjet ćete što će biti kad Brazil i Argentina dođu na Njemačku...'

Jako sam zadovoljan igrom Bosne i Hercegovine protiv Argentine, pogotovo nakon šoka od ranog gola.

16.6.2014.
15:04
VOYO logo

Bosna i Hercegovina ni u kome slučaju nije razočarala protiv Argentine, i još da nije bilo tog nesretnog autogola, moglo je i drugačije završiti. Sve se odigralo u djeliću sekunde. U skoku je bio Spahić, bio je i malo odgurnut od argentinskog igrača i Kolašinca je lopta pogodila u nogu, odbila se nesretno u gol. On uopće nije bio spreman na takvu reakciju. Zabio je sam svom golmanu i to se događa u nogometu, pa i Hrvatska je tako zabila gol Brazilu, to je djelić sekunde i ja u takvim situacijama nikad ne mogu okriviti igrača.

Igrači Bosne i Hercegovine su jako dobro reagirali nakon tog šokantnog gola, ali treba reći da su i Argentinci nakon toga gola dosta rezervirano igrali prema naprijed. Malo je nedostajalo da već u prvom poluvremenu izjednačimo, ali samo kad bi igru Bosne i Hercegovine mogli malo ubrzati, to bi onda izgledalo mnogo opasnije i konkretnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo tu i jedan problem što neki igrači ne daju ni 30 posto svojih stvarnih kvaliteta. Tu prije svega mislim na Misimovića i Džeku, okosnice naše reprezentacije koji bi trebali davati mnogo više za momčad. Jer od Džeke se stvarno puno više očekuje, on posjeduje takav kvalitet. Nije on prosječan igrač, od njega se očekuje da kad uzme loptu, da se zagradi, da prođe, pa prođe po boku, jednom, drugom..., da kroz sredinu odigra dupli pas, da nešto napravi, a u ovoj utamici je bio nevidljiv. Istina, bio je dosta izoliran, odsječen u napadu, ali i Messi čitavu utakmicu ne igra, ne igra, ne igra, pa dođe ta jedna seknudica i on zabije gol.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E, to mi očekujemo od Džeke, od Misimovića, ali kad to u 90 minuta ne bude, naravno da si razočaran. Mogu i Argentinci biti razočarani igrom Messija, ali na kraju kad se sve sagleda, onda kažu, to je ona razlika. Jer Messi je zapravo zabio za pobjedu.

Međutim, da budem iskren, ne vidim ni Argentinu ni Brazil kao favorite za osvajanje SP-a nakon ovih prvih utakmica. Ne podcjenjujem nikoga, ni Bosnu ni Hrvatsku, ali vidjet ćete što će biti kad Brazil i Argentina dođu na Njemačku, kad dođu na Italiju, na Francuze, ili neke možda još kvalitetnije reprezentacije. Nemam dojam te njhove snage i prije kao favorite vidim Nizozemce, Francuze, Njemačku... Svjetsko prvenstvo će osvojit ekipa koja će uz kvalitetu imati i fizičku izdržljivost, a tu su mi Nizozemci i Francuzi zasad nekako najjače djelovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Bosanci i Hercegovci trebaju biti zadovoljni, kao što i jesu. Ja sam utakmicu gledao u Sarajevu, grad je bio pust, nisam vidio jedan auto u ponoć u gradu, jednog čovjeka. Svi su gledali utakmicu. Dan poslije nema euforije, ali ljudi su zadovoljni. Ova sljedeća utakmica s Nigerijom će sve riješiti. Nakon nje ćemo znati može li BiH u drugi krug. Svi vjerujemo da može. Prije toga igraju Nigerija i Iran, bilo bi idealno da ta utakmica završi neriješeno, pa bi Bosna i Hercegovina možda dalje i sa četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo