Autor nemogućeg pogotka odlučio: 'Idem u mirovinu!'

Legendarni Brazilac Roberto Carlos, koji je Francuzima 1997. godine zabio gol koji 'krši zakone fizike', odlučio je na kraju 2012.

30.1.2012.
19:00
VOYO logo

Iako mu ugovor s Anžijem istječe u ljeto 2013. godine, legendarni brazilski nogometaš Roberto Carlos (38) je odlučio da potkraj ove godine ide u mirovinu.

"Dosta mi je treninga, putovanja, hotelskih soba... Moje tijelo to više ne može izdržati. No, ostat ću savjetnik predsjednika Anžija Kerimova", rekao je Carlos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roberto Carlos je Francuskoj 1997. godine zabio čaroban slobodan udarac

Jedan od najboljih braniča svih vremena započeo je svoju sjajnu karijeru u Uniao Sao Joau, no pravu reputaciju je stekao u Palmeirasu iz kojeg je 1995. prešao u Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na San Siru se zadržao samo jednu sezonu nakon čega je otišao u Real Madrid za kojeg je upisao 370 prvenstvenih nastupa i zabio 47 golova.

Iz Madrida je 2007. godine otišao u Fenerbahçe pa 2010. godine potpisao za Corinthians te na kraju prošle godine stigao u Anži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlos je ponudio i svoje razmišljanje na temu tko je bolji trener, Jose Mourinho ili Pep Guardiola?

"Mourinho je broj jedan. Zbog svog karaktera, načina igre i zato što su sve momčadi koje je vodio trijumfirale. Pep je moderan trener, inteligentan, hrabar i voli nogomet. Mourinho je u svim zemljama u kojima je bio potvrdio da je najbolji. Trebalo bi vidjeti može li Guardiola biti prvak s Interom ili Chelseajem. Onda bismo tek mogli pravilno presuditi tko je bolji", kazao je Carlos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo