Zbog klađenja ostao bez sna: ‘Bio sam jako naivan i glup’

Nogometaš Tottenhama na posudbi u Queens Park Rangersima Andros Townsend (21) otkrio je u pokajničkom intervjuu za The Sun kako ga je klađenje koštalo nastupa na Europskom U-21 prvenstvu.

Townsend je ovog mjeseca kažnjen četveromjesečnom suspenzijom, od čega tri mjeseca uvjetno u slučaju da se prekršaj ponovi u sljedeće tri godine, kao i sa 18.000 funti zbog povrede pravilnika Engleskog nogometnog saveza (FA) koje igračima brani da se kladi na utakmice natjecanja u kojem njihov klub sudjeluje.

“Sve je počelo dok sam gledao utakmice u svojoj hotelskoj sobi. Bilo mi je dosadno, a na TV-u su promovirali oklade na utakmice koje sam gledao. Stoga sam skinuo aplikaciju za mobitel i počeo uplaćivati male novce na utakmice koje sam gledao. Bio sam jako naivan i glup. Nisam shvatio da radim nešto krivo. Pretpostavio sam da sve dok se ne kladim na vlastiti klub, da je onda OK”, rekao je Townsend.

“U prosincu me kladionica obavijestila da su me prijavili Engleskom nogometnom savezu zbog kršenja pravila o klađenju jer se ne smije kladiti na utakmice natjecanja u kojem sudjeluje bilo matični klub ili onaj u kojem ste na posudbi. Znao sam da sam prekršio pravila u više prilika i kada sam razgovarao sa FA-om bilo mi je jako žao i prihvatio sam zasluženu kaznu. Nije bilo nikakvog namještanja, nije bilo klađenja protiv moje ekipe, a sigurno se nisam kladio na to da će Arsenal završiti ispred Tottenhama kako sugeriraju ljudi na Twitteru. Ljut sam na sebe jer sam uvijek bio ponosan na svoje ponašanje na travnjaku. Ne pijem, ne pušim, ne idem u noćne klubove i nisam nikad u nevoljama, ali sada je mrlja na mojem ugledu i posve zasluženo”.

O prisilnom propuštanju Europskog U21 prvenstva zbog kazne, Townsend kaže:

“To mi je slomilo srce. Bio je to jedan od mojih glavnih ciljeva u sezoni. Biti u avionu za Izrael.”

Povratak na Net.hr