Pokrenuta istraga i protiv hrvatskog nogometaša!

17.5.2012.
10:33
VOYO logo

Bura oko uzvratne utakmice doigravanja za ostanak, odnosno promociju u Bundesligu i dalje se ne stišava.

Podsjetimo, dvoboj je završen rezultatom 2:2, što je donijelo napredak Fortuni koja je u Berlinu slavila s 2:1. Međutim, dvije minute prije kraja uzvrata na teren je utrčala gomila domaćih navijača, misleći da je označen kraj. Sudac Wolfgang Stark je prekinuo utakmicu na 20 minuta, a kad su se navijači povukli, odigran je i nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada je došlo do novih problema. Igrači Herthe su okružili suca, a Levan Kobiašvili ga je navodno i udario u vrat zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga.

Njegovi suigrači Andre Mijatović, Thomas Kraft i Christian Lell prijavljeni su, pak, zbog navodnog vrijeđanja Starka. Andreas Lambertz iz Fortune je pod istragom zbog držanja baklje tijekom proslave na terenu nakon utakmice. Spomenimo i da je Hertha zbog upada navijača na teren uložila prigovor na rezultat utakmice, a Sportski sud DFB-a će o tom pitanju raspravljati u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Herthe u petak će nastaviti s normalnim treninzima, kao da je pred njima redovno ligaško kolo. U berlinskom se klubu, naime, nadaju ponavljanju utakmice protiv Fortune i eventualnu novu priliku žele dočekati potpuno spremni.

Hertha je uložila žalbu Njemačkom nogometnom savezu (DFB) i traži da se uzvratna utakmica, zbog upada domaćih navijača, ponovi. Sportski sud DFB-a će o ovom pitanju raspravljati u petak rano popodne, a isti će se dan na normalnom treningu okupiti nogometaši Herthe. Vodit će ih Otto Rehhagel koji je s posljednjom utakmicom sezone trebao završiti svoj posao u berlinskom klubu. No, i on je pristao nastaviti raditi dok ne bude potpuno jasno kakav će biti epilog slučaja iz Düsseldorfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo