BJELICA I THEOPHILE-CATHERINE IZAŠLI PRED NOVINARE U BRUXELLESU: / 'Anderlecht je institucija belgijskog nogometa'

Image
Foto: AFP

Nenad Bjelica i Kevin Theophile-Catherine najavili utakmicu

3.10.2018.
19:10
AFP
VOYO logo

Trener ModrihNenad Bjelica u srijedu je najavio veliki dvoboj Dinama kod Anderlechta (četvrtak, 18.55) u drugom kolu grupne faze Europa lige. Hrvatski prvak prije treninga u Bruxellesu odradio je konferenciju za novinare, na kojoj su Bjelica i igrač Kevin Theophile-Catherine najavili utakmicu.

MODRI ‘KAPITALAC’ NAPUSTIO ZAGREBAČKI DINAMO: U klubu je proveo 15 mjeseci i zabio jedan gol

"U pravilu ne pričam javno o dobrim i lošim stranama protivnika, o tome pričam s ekipom. Radi se o kvalitetnoj momčadi koja je institucija belgijskog nogometa. To svakako poštujemo. Imaju dobrih igrača i radi se o ozbiljnom protivniku. Možda nisu u najboljem momentu trenutno, ali imaju dobar potencijal", rekao je trener Bjelica na početku konferencije za medije u Anderlechtu, jugozapadnoj četvrti Bruxellesa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije ključna utakmica'

"Mislim da ovo nije ključna utakmica, jer u najboljem slučaju pobjede imamo šest bodova, a to i dalje ne garantira još uvijek ništa. Svaka je utakmica ključna za nas. Fokusirani smo na susret, želimo pobjedu i vjerujemo da imamo dobre šanse. Trebat ćemo naporno raditi, ali isto tako vjerujem u momčad i uspjeh. Ne mislim stoga da je ključna utakmica, niti bodovno ako pobijedimo to nam neće biti dovoljno za siguran prolazak dalje", kazao je Bjelica čije riječi prenosi službena web stranica Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anderlecht je u posljednjih pet utakmica doživio tri poraza i jednom je remizirao. U prvom kolu Europske lige izgubio je s 0-1 na gostovanju kod Spartaka iz Trnave. Dinamo je, pak, furiozno pred svojom publikom slavio s 4-1 protiv Fenerbahčea i najavio, nadamo se, uspješnu europsku sezonu...

'Mislim da su favorit grupe, uz Fenerbahce'

"Naša pobjeda protiv Fenerbahcea i Spartakova pobjeda protiv Anderlechta u prvom kolu bile su iznenađujuće. Vidjet ćemo sve, nova je utakmica pred nama sutra. Mislim da su favorit grupe, uz Fenerbahce, zato što imaju velike i vrhunske igrače. Ujedno su klubovi s velikom tradicijom; ostaju svakako favoriti", ističe Bjelica i govori o Anderlechtu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su vrlo ozbiljna momčad s iskusnim trenerom. Imaju izuzetne pojedince, pojačali su se ove sezone s novim igračima. Sigurno da adaptacija na novi klub nije lagana. Mogu li bolje u Europi pokazat će vrijeme, ne bih ulazio u to. Imaju jako puno dobrih igrača, ali nikoga se ne plašim. To su igrači koje možemo kontrolirati i nositi se s njima. Na terenu ćemo vidjeti kako će to izgledati, a poštujem svakoga od njih. Ima onih koji su došli za velike iznose, kao i onih koji su igrali u prvoj ligi u Francuskoj ili Španjolskoj. Veliki su tu igrači, ali nikoga se ne plašim", izjavio je strateg Dinama i zaključio:

'Vjerujemo da možemo ostvariti dobar rezultat u Europa ligi'

"Vjerujemo da možemo dobro odigrati grupnu fazu i ostvariti dobar rezultat u Europa ligi. Ovo su velike momčadi, svakako i veliki izazovi za nas. Dobra je skupina, a Fenerbahce, Anderlecht i Spartak kvalitetne su ekipe. Mi uživamo igrajući Europa ligu i pokušat ćemo do kraja ispuniti očekivanja od Dinama koja nisu mala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

24.07.2018., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 2. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Hapoel Beer-Sheva. Kevin Theophile-Catherine. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na red je došao Kevin Theophile-Catherine koji zna kako je to igrati protiv Anderlechta. Kevin Theophile-Catherine za Saint-Ettiene protiv Anderlechta igrao je prije par godina:

"To je bilo prije dvije godine, situacija se svakako promijenila pa ne smatram da će to iskustvo nekako posebno utjecati na mene sutra na utakmici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriza u Anderlechtu

Kriza u Anderlechtu mogla bi sutra probuditi igrače?

"Ne mora značiti da će se probuditi. Znamo da je Anderlecht veliki klub i nadam se da se to neće dogoditi baš u utakmici protiv Dinama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

24.07.2018., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 2. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Hapoel Beer-Sheva. Izet Hajrovic, Mario Budimir, Kevin Theophile-Catherine, Amer Gojak, Danijel Zagorac, Damian Kadzior, Petar Stojanovic, Dani Olmo, Marin Leovac, Arijan Ademi. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kevin Theophile-Catherine o igranju u Dinamu:

Uklopio sam se, sa svima se slažem i jako mi je dobro u Dinamu. Dajemo u svakoj utakmici sto posto i tako će biti i sutra", rekao je na kraju stoper Dinama na pitanje o tome kako će se Plavi postaviti u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo