REPOVI DERBIJA / Ancelotti otkrio zašto je u El Clasicu zamijenio Modrića: Zbog jednog detalja s tribina jutros se oglasio Dinamo

Image
Foto: Profimedia

U najvećem derbiju španjolskog nogometa Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Madrid sa 2-1 i pobjegla najvećem suparniku na 12 bodova prednosti 12 kola prije kraja prvenstva

20.3.2023.
10:16
Profimedia
VOYO logo

Real nije uspio u svom naumu. Aktualni europski i španjolski prvak je želio pobjedom na Camp Nou smanjiti zaostatak na šest bodova i vratiti kakvu takvu neizvjesnost. No, Barca sada ima velikih 12 koraka prednosti. Bio je to 253. natjecateljski El Clasico i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.

Image
ODJECI EL CLASICA /

Ancelotti bijesan zbog odluke VAR-a, Xavi se čudi: 'Njegove me riječi iznenađuju...'

Image
ODJECI EL CLASICA /

Ancelotti bijesan zbog odluke VAR-a, Xavi se čudi: 'Njegove me riječi iznenađuju...'

Ove sezone igrali su već četvrti put. U listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio s 3-1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid s 1-0, a večera je u prvenstvu bilo 2-1. Očekuje ih i uzvrat u Kupu 5. travnja na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je sjajno za goste. Već u devetoj minuti Real je poveo i to više sretno nego spretno. Vinicius je pokušao ubaciti loptu u kazneni prostor, no pogodio Ronalda Arauja, a od njegove glave lopta je završila u mreži. Barca se vratila u posljednjim trenucima prvog dijela. Sergi Roberto je bio na pravom mjestu nakon što se lopta odbijala unutar šestnaesterca i lijepo pogodio za 1-1.

U 61. minuti Vinicius je mogao bolje reagirati nakon Modrićevog dodavanja. Brazilac je i u 70. minuti pucao s rub kaznenog prostora, ali loše. Uzvratio je Robert Lewandowski u 76. minuti, ostao je sam na rubu kaznenog prostora, pucao je, ali pored gola. U 81. minuti Asensio je zabio nakon ubačaja Carvajala, međutim nakon pregleda VAR snimke Realov pogodak je poništen zbog zaleđa. Utakmica, a možda i prvenstvo je odlučena u drugoj minuti nadoknade. Bila je to lijepa akcija domaćina, a u samoj završnici Alejandro Balde je uposlio Francka Kessiea koji je pogodio za 2-1. Luka Modrić je za Real igrao do 76. minute, kada je u svlačionicu poslao i preostalu dvojicu iz veznog reda Tonija Kroosa i Eduarda Camavingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svu trojicu sam ih zamijenio jer nam je nedostajalo energije. Rodrygo, Ceballos i Tchouameni, koji su ušli umjesto njih pri rezultatu 1:1, donijeli su ono što sam tražio i što nam je falilo. S njima sam tražio pobjedu i oni su tako i igrali", otkrio je trener Reala Carlo Ancelotti.

Utakmicu na Nou Campu pratila je i delegacija hrvatskih skijaša koji su za vikend imali završnicu sezone u Andori. Filip Zubčić poznat je kao veliki navijač Dinama, te je spremno na stadionu Barcelone pozirao sa šalom 'Ja volim samo Dinamo.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros nas je dočekala jedna lijepa fotografija! Hrvatski skijaški savez nastupao je na finalu Svjetskog kupa u Andori, a naši najbolji skijaši i skijašice jučer su posjetili najpoznatiji derbi na svijetu El Clasico. Naš Filip Zubčić ponosno je ponovio koji klub voli najviše na svijetu. Hvala Filipu i cijeloj ekipi Cro Ski i želimo vam puno uspjeha u daljnjim natjecanjima", objavio je u ponedjeljak ujutro Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo