KONFERENCIJSKA LIGA / Ajax prošao nakon produžetaka, Šutalo dobio izravan crveni karton

Image
Foto: Profimedia

Pogodak odluke postigao je Taylor u 114. minuti, a cijelu utakmicu za Ajax je odigrao hrvatski reprezentativac Borna Sosa

22.2.2024.
21:47
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Ajaxa provukli su se u osminu finala Konferencijske lige. Nakon ukupno 210 minuta borbe protiv norveškog Bodo Glimta slavio je Ajax s ukupnih 4-3.

Image
ŽDRIJEB U PETAK /

Ovo su potencijalni protivnici Dinama u osmini finala Konferencijske lige

Image
ŽDRIJEB U PETAK /

Ovo su potencijalni protivnici Dinama u osmini finala Konferencijske lige

Prva utakmica u Amsterdamu je okončana s 2-2, dok je nakon 90 minuta uzvrata u Norveškoj bilo 1-1. Ajax je poveo golom Berghuisa u 34. minuti, ali je za izjednačenje pogodio Berg u 83. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svašta se događalo između dva pogotka pa je tako prvo Ajax ostao s igračem manje. Pocrvenio je u 48. minuti hrvatski reprezentativac Josip Šutalo koji je srušio suparničkog igrača koji je sam išao prema vratima nizozemske momčadi. Ajax nije morao dugo vremena igrati s igračem manje jer je u 57. i 65. minuti žute kartone zaslužio Gronbaek pa je i Bodo ostao s desetoricom.

Pogodak odluke postigao je Taylor u 114. minuti, a cijelu utakmicu za Ajax je odigrao hrvatski reprezentativac Borna Sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje je prošao i švicarski Servette koji je nakon 0-0 na domaćem terenu pobijedio bugarski Ludogorec u gostima s 1-0. Pogodak vrijedan osmine finala dao je Cognat već u šestoj minuti, a cijeli ogled na domaćoj klupi za pričuve proveo je hrvatski vratar Simon Sluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izravan plasman u osminu finala Konferencijske lige, nakon osvajanja prvih mjesta po skupinama, izborili su Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce. U srijedu se među šesnaest probio i Maccabi Haifa nakon ukupnih 2-1 protiv belgijskog Genta.

Play-off, uzvratni susreti:
Ludogorec - Servette 0-1 (Cognat 6), prva utakmica 0-0
Dinamo - Betis 1-1 (Kaneko 59 / Bakambu 38), 1-0
Bodo Glimt - Ajax 1-1, produžeci 1-2 (Berg 83 / Berghuis 34, Taylor 114), 2-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo