NOĆNA MORA U MÜNCHENU: / Bayern na brutalan način prekinuo veliki Dinamov niz

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

U dvoboju 2. kola F skupine nogometne Lige prvaka Bayern je pred 70.000 gledatelja na Allianz Areni deklasirao zagrebački Dinamo s 5:0.

29.9.2015.
22:45
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

BAYERN - DINAMO 5:0

BAYERN: Neuer; Lahm, Boateng, Alaba, Bernat; Thiago, Kimmich, Götze; Coman, Douglas Costa, Lewandowski

DINAMO: Eduardo; Matel, Benković, Taravel, Pivarić; Ademi, Machado; Soudani, Antolić, Fernandes; Pjaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Douglas Costa (13), 2:0 Lewandowski (22), 3:0 Götze (25), 4:0 Lewandowski (28), 5:0 Lewandowski (55)

Bila je to utakmica na jedan gol tijekom koje su Bavarci dominirali svih 90 minuta, uputivši prema Dinamovom vrataru Eduardu čak 27 udaraca. Modri su odlijevali napadima Bayerna do 13. minute, a tada je krenuo bavarski stroj. Do 28. minute domaćin je zabio četiri gola i razriješio sve dvojbe oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 13. minuti se Douglas Costa probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i onda iskosa pogodio bliži kut Dinamova golmana koji je morao bolje reagirati. Devet minuta kasnije 18-godišnji Benković je napravio veliku pogrešku i glavom predao loptu Thiagu koji je krenuo na Eduarda i onda gurnuo loptu Lewandowskom, a ovaj ju je bez problema pospremio u mrežu.

Očajni Eduardo

U 25. minuti Götze je odigrao dupli pas s Comanom, pa pucao na gol, a Eduardo je opet loše reagirao i propustio loptu u mrežu. Samo tri minute kasnije Costa je nabacio iz kornera, Lewandowski pucao, a lopta se od grede odbila iza gol-crte. Sudac je nakon malo oklijevanja priznao pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme je tako završilo rezultatom 4:0, a pritisak Bayerna nastavio se i u drugom dijelu. Ipak, srećom po Dinamo, momčad Pepa Guardiole je pokazala milost prema nedoraslom suparniku i do kraja zabila još samo jedan gol. U 55. minuti očajni Eduardo je krivo ispucao loptu, a u nastavku akcije je Thiago proigrao Lewandowskog koji je izbio pred Dinamov gol i prebacio vratara za hat-trick. Čudesni Poljak je u posljednje tri utakmice zabio nevjerojatnih deset pogodaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Olympiakos

U drugom dvoboju ove skupine Olympiakos je u Londonu šokirao Arsenal, pobijedivši 3:2. Nakon dva kola na ljestvici vodi Bayern sa šest bodova, Olympiakos i Dinamo imaju po tri, dok je na začelju Arsenal bez bodova.

Image
BLAMAŽA NA EMIRATESU: /

Vlastiti vratar 'uništio' Arsenal, Olympiakos slavio u Londonu

Image
BLAMAŽA NA EMIRATESU: /

Vlastiti vratar 'uništio' Arsenal, Olympiakos slavio u Londonu

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u iduća dva kola igra protiv Olympiakosa. Prvi susret je na rasporedu 20. listopada u Zagrebu, a uzvrat je 4. studenog u Pireju. U trećem kolu Arsenal će ugostiti Bayern, a idućem kolu je uzvrat u Münchenu.

Spomenimo za kraj da je Dinamo na Allianz Areni imao podršku nekoliko tisuća svojih navijača. Domaći su, pak, navijači u znak podrške svojim kolegama iz Zagreba poslali jasnu poruku Dinamovom izvršnom predsjednikuZdravku Mamiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo