TEŠKO PREŽIVLJAVA /

Nikolaj Pešalov prisiljen prodati medalje

Image

Zlatni olimpijac je u rodnoj Bugarskoj ostao bez posla i prihoda te je svome bivšem treneru u Hrvatskoj najavio da razmišlja čak i prodaji svojih medalja.

18.4.2009.
6:43
VOYO logo

SOFIJA - Nikolaj Pešalov, Bugarin koji je za Hrvatsku 2000. godine osvojio zlato u dizanju utega na Olimpijadi u Sydneyu nalazi se u teškim životnim uvjetima zbog kojih će možda i prodati svoja odličja, piše Jutarnji list. Brončanu medalju je za Hrvatsku osvojio četiri godine kasnije u Ateni.

Pešalov se, nakon ozljeda zbog kojih je morao prekinuti karijeru, s obitelji vratio u Bugarsku iako ima i stan u Splitu. Trenutačno živi u gradu Pazardžiku u blizini Sofije. Ostao je bez posla i prihoda zbog čega njegova obitelj teško živi. Svome nekadašnjem treneru Bošku Čavki je najavio da će možda biti prisiljen na prodaju medalja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čavka mu pokušava naći posao trenera, no kaže da je još daleko od rješenja.

Sportaši sada pokušavaju još jednom aktualizirati inicijativu prema kojoj bi osvajačima olimpijskih medalja Vlada osigurala doživotnu rentu kada se prestanu baviti sportom. Visina naknade bi ovisila o osvojenoj medalji. No, to je još uvijek inicijativa o kojoj se Vlada tek treba izjasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo