do zvijezda ili u propast / NBA: 'Hezonja ima svijetlu budućnost, ali veliko samopouzdanje može biti blagoslov ili prokletstvo'

Image
Foto: Twitter/NBA

Hezonja je postao najbolje plasirani Hrvat na draftu te je nadmašio reprezentativnog suigrača Darija Šarića

26.6.2015.
13:18
Twitter/NBA
VOYO logo

Hrvatskog košarkaškog reprezentativca i igrača Barcelone 20-godišnjeg Marija Hezonju noćas je na NBA draftu u New Yorku kao peti izbor prve runde izabrao Orlando Magic, čime su se ostvarila predviđanja da će biti između trećeg i osmog mjesta na draftu.

Hezonja je tako postao najbolje plasirani Hrvat na draftu, te je nadmašio reprezentativnog suigrača Darija Šarića, kojeg je Orlando na prošlogodišnjem draftu izabrao kao 12. u prvom krugu, a potom ga poslao u Philadelphiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na internetskom portalu NBA lige navodi se da je Hezonja (202 cm) idealne visine za krilnog igrača. Kao njegove prednosti ističe se da je pun samopouzdanja i vjere u svoju kvalitetu, te bi potencijalno mogao biti igrač koji ima tzv. "killer instinkt". Također, napominje se da za svoju dob ima odličan šut, da dobro dribla i asistira. "Može biti odličan u obrani ako je fokusiran i jedan je od najeksplozivnijih igrača koji dolaze iz Europe", kaže se NBA vodiču.

Za slabosti mu navode tvrdoglavost, te da zna komplicirati i da može biti sebičan. Dodaje se i da u obrani igra loše kad mu ne ide u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak je da je Hezonja jako talentiran i da ima svijetlu budućnost, te da je najbolje krilo na ovogodišnjem draftu kad je u pitanju njegova igra u napadu. "Njegova tvrdoglavost i veliko samopouzdanje mogli biti blagoslov ili prokletstvo, odnosno ili će ga odvesti do zvijezda, ili u propast. Bit će mu potreban trener koji će znati kanalizirati njegov talent u pravom smjeru", navodi se na internetskom portalu NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo