IZVJEŠTAJ S KUP UTAKMICA

NAVIJAČI U FORMI: Boysi brutalno vrijeđali Riječane, Torcida prijetila batinama vlastitim igračima

Navijači su se nakon mirnijeg vikenda opet vratili u formu, a najaktivniji su bili u SPlitu.

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice četvrtfinala Hrvatskoga nogometnoga kupa, a izvještaj pernosimo u cijelosti.

NK Lokomotiva – HNK Rijeka 1:3

Utakmica je odigrana je 29. studenoga u 16:00 sati na stadionu Kranjčevićeva u Zagrebu. Utakmici je nazočilo 300 gledatelja, od kojih 20-ak pripadnika navijačke skupine „Armada“ iz Rijeke.

Utakmica je protekla u korektnoj navijačkoj atmosferi, osim neprimjerenog ponašanja u 25. minuti, kada su pripadnici Armade vikali sucu ”Smradu, pička ti materina“ nakon dosuđenog prekršaja za Lokomotivu.


NK Osijek – NK Slaven Belupo 1:0

Utakmica Osijek – Slaven Belupo odigrana je 30. studenoga u 16:30 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Utakmici je nazočilo 600 gledatelja, među kojima i stotinjak pripadnika Kohorte.

Utakmica je prošla u korektnoj navijačkoj atmosferi.


NK Inter – GNK Dinamo 0:1

Utakmica Inter  – Dinamo odigrana je 29. studenoga u 15:00 sati na stadionu ŠRC Zaprešić u Zaprešiću. Utakmici je nazočilo 2400 gledatelja, od kojih oko 100 pripadnika Bad Blue Boysa.

U 27. minuti navijači BBB višekratno skandiraju „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, a potom „HNS pederi, nogomet ste sjebali“.

inter-dinamo

U sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena, BBB višekratno skandiraju „Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba“.


RNK Split– HNK Hajduk 2:1

Utakmica RNK Split- HNK Hajduk je odigrana u Splitu na Parku mladeži pred oko 1800 gledatelja, od čega svega desetak pripadnika navijačke skupine domaće momčadi Crveni đavoli i oko 500 gostujućih navijača navijačke skupine Torcida. Pripadnici navijača domaće momčadi skoro uopće nisu zajednički navijali, nego su svoje djelovanje ograničili na povremena pojedinačna dobacivanja. Navijači navijačke skupine Torcida navijali su većim dijelom utakmice.

Nije bilo korištenja pirotehničkih sredstava od strane navijača domaće momčadi. Navijači gostujuće momčadi zapalili su ukupno pet signalnih baklji i to četiri u 82′ i jednu u 84′.

Navijači Torcide su u 34′ počeli sa provokacijama prema domaćem klubu sa povicima “druga liga” i “bando crvena”, da bi u idućoj, 35′ vrijeđali vlasnika domaćeg kluba sa povicima “Žužul turčine, napuši se kur***”. Prvo poluvrijeme završili su sa povicima “HNS pederi” u 45′, a isto su skandirali i u drugom, u 79′, nakon čega su, ovaj put, dodali još i “jebo vas Mamić”. Uskoro nakon toga uslijedilo je paljenje spomenutih pirotehničkih sredstava u 82′ i 84′, a do kraja drugog poluvremena nisu zabilježene nove nepravilnosti.

S obzirom na to da je regularni dio utakmice završio izjednačenim rezultatom, nakon što su igrači domaće momčadi zabili izjednačujući pogodak u sudačkoj nadoknadi vremena (1:1), pristupilo se igranju produžetaka. U 9′ prvog produžetka navijači Torcide skandiraju “HNS pederi” i u 10′ “dobit ćete batine”, vjerojatno usmjereno prema domaćoj momčadi. Na samom početku drugog produžetka momčad Splita zabila je drugi pogodak, a s obzirom da je momćad Splita tada igrala i s igračem više, postalo je jasno da Hajduk samo minute dijele od ispadanja, pa su navijači Torcide počeli skandirati svojim igračima “igrajte pičkice”, što ponavljaju u 5′ i 6′, kada svojim igračima poručuju i “dobit ćete batina”.

Povratak na Net.hr