FINALE HRVATSKOG KUPA

NAVIJAČI ODUŠEVILI SVE: ‘Ovakav ambijent može se vidjeti samo u Zadru’

Košarkaši Cedevite treći put zaredom pobjednici su Kupa Krešimira Ćosića. U finalu protiv Zadra slavili su sa 74:70.

“Super završnica Kupa, prekrasna atmosfera, odlično za košarku. Bili smo dobri u obrani, cilj je bio da ih ostavimo ispod 70 poena, na kraju su došli do 70 samo zbog naših izgubljenih lopti. Pullen nas je jučer doveo u ovo finale, teško mu je zbog konstitucije igrati dobro dan za danom, no danas su drugi dečki izvukli stvar, rekao je za HRT trener Cedevite Veljko Mršić.

Da je Cedevita zasluženo pobijedila smatra kapetan Miro Bilan.

“Naš cilj bio je kontrolirati utakmicu, ne dopustiti Zadru neku seriju, jer u ovoj atmosferi neka serija 8-0 ili 10-0 bi nas pokopala”, prokomentirao je Bilan.

Peto uzastopno finale

Za Cedevitu je to bilo peto uzastopno finale Kupa i četvrti naslov. S druge strane Zadar je zadnju put ovaj trofej osvojio 2007. godine.

“Čestitam Cedeviti, pokazala je kvalitet više, a mi smo se borili do samog kraja. Utakmica je završila pobjedom Cedevite u dva poteza. Smatrao sam da ovu utakmicu ne može odlučiti vanjski šut, no Pilepić je upravo njime odlučio. Nismo imali snage, trebali smo više napadati Bilana, koji je imao dosta prekršaja, a mi smo previše napadali izvana. No što je tu je, odigrali smo dobru utkamicu. Zadar je grad košarke, ovakav ambijent se može vidjeti samo u Zadru”, poručio je poslijE utakmice trener Zadra Ante Nazor.

Utakmicu je osim rezultata obilježila i atmosfera. oko devet tisuća gledatelja bilo je u dvorani na Višnjiku.

Povratak na Net.hr