UBITAČAN SPUST / Natko: Bio sam dobar, ali sam ostao bez snage

Image
Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Austrijski skijaš 23-godišnji Matthias Mayer, koji nema niti jednu pobjedu u Svjetskom kupu, osvojio je zlatnu medalju u spustu na ZOI u Sočiju, dok je hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim završio na 29. mjestu (+3,57).

9.2.2014.
11:00
Goran Jakuš/Pixsell
VOYO logo

"Dao sam sve od sebe, ali teško je bilo ući među prvih 15 jer su zaostaci bili mali. Na prvom i drugom prolazu sam bio dobar, ali u donjem dijelu staze ponestalo mi je snage i zato imam tako veliki zaostatak. S druge strane, bila je ovo dobra priprema za kombinacijski spust", izjavio je Natko Zrnčić Dim.

Srebro je pripalo Talijanu Christofu Innerhoferu (+0,06), a bronca Norvežaninu Kjetilu Jansrudu (+0,10).

Novi olimpijski pobjednik u spustu Matthias Mayer dosad nikad nije bio niti na postolju u ovoj disciplini u utrkama Svjetskog kupa, a najbolji spustaški rezultat ostvario je prije 40 dana u Bormiju, kada je bio peti. Njegov otac, Helmut Mayer, osvojio je srebro u superveleslalomu na ZOI 1988. u Calgaryju.

Olimpijski pobjednik iz Vancouvera Švicarac Didier Defago završio je na 14. mjestu. Jedan od glavnih favorita Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je bio srebrni na prošlim ZOI, osvojio je najgoru, "drvenu medalju", budući da je bio četvrti (+0,29), dok je Amerikanac Bode Miller bio osmi (+0,52).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo