NAKON 11 SATI I 5 MINUTA / Napokon završen najdulji teniski meč ikada

Image

Pobijedio je Amerikanac John Isner - u petom setu rezultat je bio nikad viđenih 70-68. Ukupno se igralo 11 sati i pet minuta, od čega samo u petom setu osam sati i 11 minuta.

24.6.2010.
16:01
VOYO logo

Epski meč Amerikanca Johna Isnera i Francuza Nicolasa Mahuta napokon je završen nakon rekordnih 11 sati i pet minuta igre. U pet setova pobjedu je izvukao Isner konačnim rezultatom 6-4, 3-6, 6-7 (9), 7-6 (7), 70-68.

Kao što je iz rezultata vidljivo, stvar je zapela u petom setu, u kojemu nema "tie-breaka". Igralo se ukupno osam sati i 11 minuta, a rezultat 70-68 uobičajen bi bio na kraju neke košarkaške utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je bez konkurencije najdulji u teniskoj povijesti. Počeo je još u utorak, ali je prekinut zbog mraka. Nastavljen je u srijedu, ali je opet prekinut zbog mraka. U četvrtak se igralo još oko pola sata kada je Mahut napokon popustio i izgubio.

Nakon pobjede, Isner je rekao kako se malo umorio, ali da je publika bila fantastična. "Baš mi je krivo što je netko morao izgubiti", dodao je i pohvalio "ratničku" borbenost Mahuta, koji je odmah nakon meča bez riječi napustio teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici All England Cluba odlučili su Isnera, Mahuta i glavnog suca meča nagraditi posebnim priznanjem jer su publici priuštili "izvanredan i nevjerojatan dvoboj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo