NE ZASLUŽUJEM SMRTNU KAZNU / Najveća varalica bi se ponovno natjecala

Image
Foto: AP images

"Ja sam natjecatelj. To je ono što sam radio čitav život. Volim trenirati. Volim trčati", rekao je Lance Armstrong, odgovarajući na pitanje bi li se volio vratiti natjecanjima. "Zaslužujem kaznu, ali nisam siguran da zaslužujem smrtnu kaznu", rekao je.

19.1.2013.
9:21
AP images
VOYO logo

Biciklistička zvijezda i najveća varalica zadnjeg desetljeća Lance Armstrong, zbog uzimanja dopinga doživotno suspendiran, priznao je u petak u drugom dijelu intervjua slavnoj američkoj voditeljici Oprah Winfrey da bi se volio ponovno natjecati.

"Ja sam natjecatelj. To je ono što sam radio čitav život. Volim trenirati. Volim trčati", rekao je, odgovarajući na pitanje bi li se volio vratiti natjecanjima. "Zaslužujem kaznu, ali nisam siguran da zaslužujem smrtnu kaznu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sram me je" što sam uzimao doping, priznao je Armstrong, izrazivši žaljenje što zbog doživotne suspenzije neće moći raditi puno stvari koje bi želio, jer je osim zabrane biciklističkih natjecanja dobio i zabranu triatlona te nekih drugih sponzoriranih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više neću sudjelovati na Tour de Franceu, ali ima puno drugih stvari koje bih volio raditi a ne mogu. Kad bih mogao, volio bih trčati maraton u Chicagu kad ću imati 50 godina. A ne mogu", rekao je.

Najgori trenutak bio mu je, kako je rekao, kada je morao odstupiti s mjesta predsjednika svoje zaklade za borbu protiv raka Livestrong. Odluka da napusti humanitarnu organizaciju koju je osnovao bila je gora nego cijela priča s dopingom i doživotna zabrana natjecanja, te oduzimanje sedam pobjeda na Tour de Francea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio ponižavajući trenutak", kazao je Oprahi.

Armstrongu je Američka antidopinška agencija (USADA) zbog sustavnog dopingiranja izrekla doživotnu zabranu nastupa te mu oduzela svih sedam pobjeda na Tour de Franceu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu je odbio optužbe da je pokušao podmititi USADA-u. "To nije točno", rekao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo