Trogodišnji ugovor / Najuspješniji proizvođač visokoizdržljivih i vrhunskih guma Dunlop u Le Mansu

Image
Foto: PR

Prema Ugovoru Dunlop će tri godine biti isključivi dobavljač guma za kategorije LMGTE i GTC u sklopu Europske serije Le Mans. Kompanija će i dalje ekipama se odluče za Dunlopove gume isporučivati gume za kategoriju LMP2

13.4.2015.
16:37
PR
VOYO logo

Najuspješniji proizvođač visokoizdržljivih i vrhunskih guma u 92-godišnjoj povijesti utrka 24 sata Le Mansa s 34 ukupne pobjede, Dunlop, potpisao je novi trogodišnji sporazum s organizatorom utrke Automobile Club de l'Ouest (ACO).

Prema Ugovoru Dunlop će tri godine biti isključivi dobavljač guma za kategorije LMGTE i GTC u sklopu Europske serije Le Mans. Kompanija će i dalje ekipama se odluče za Dunlopove gume isporučivati gume za kategoriju LMP2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih je godina Dunlop imao puno uspjeha na „otvorenim utrkama“ GT- bio je partner pobjednika prvenstava 24 sata Nurburgringa 2010. i 2013. godine, Američke serije Le Mans 2010. i 2011. godine u klasi GT2 te Europske serije Le Mans 2012. Godine 2014. Dunlop je nastavio svoje uspjehe kao partner šampiona Europske serije Le Mans, ekipe Signatech-Alpine.

Bogato iskustvo koje je Dunlop stekao kroz pobjede na utrkama Endurance na najvišoj razini odrazit će se u novoj seriji trkaćih guma Dunlop Sport Maxx GT, koje razvija za Europsku seriju Le Mans 2015. Njegov je cilj razviti gume koje bi osigurale jednakost, dosljednost i izdržljivost koje su potrebne za raznolike automobile u klasama LMGTE i GTC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europska serija Le Mans 2015. kreće 10. – 11. travnja u Velikoj Britaniji utrkom 4 sata Silverstonea, a slijedit će utrke 4 sata Imole (16. – 17. svibnja), 4 sata Red Bull Ringa (11. – 12. srpnja), 4 sata Paul Ricarda (5. – 6. rujna) i kao finale sezone 4 sata Estorila (17. – 18. listopada). Prije početka sezone 23. i 24. ožujka održano je službeno testiranje na stazi Paul Ricard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo