PUKLA PETARDA U MAKSIMIRU / Nadahnuti Dinamo do nogu potukao Hajduk!

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Nakon nedjeljnog derbija, koji je završio 2:2, očekivala se nova neizvjesna utakmica između dvaju najjačih hrvatskih klubova, no ovoga puta, bez prisutnosti BBB-a i Torcide, Dinamo je do nogu potukao Hajduk.

4.12.2013.
17:53
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

U nedjelju je splitska momčad u zadnji trenutak izvukla neodlučeni rezultat, golom Maglice u sudačkoj nadoknadi, ostavši tako neporažena u svim ovosezonskim susretima s Dinamom. Očekivalo se da će Hajduk taj niz nastaviti i u srijedu u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa, ali čini se da je dobra predstava zavarala Tudorove igrače.

Splićani su u drugom maksimirskom dvoboju u samo četiri dana primili 'petardu' od izuzetno nadahnute zagrebačke momčad koja je demonstrirala svu svoju snagu za hrvatske nogometne okvire. Uputili su nogometaši Dinama čak 16 udaraca prema vratima gostiju, od toga sedam u okvir gola te zabili čak pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Već u prvom dijelu momčad Zorana Mamića je mogla uvjerljivije voditi od 1:0, no ostalo je samo na golu Josipa Šimunića iz 17. minute dvoboja. U nastvaku utakmice dvostruki strijelac je bio Duje Čop (47, 64), te po jednom Fernandes (56) i Halilović (82), no najbolji igrač Dinama bio je Soudani koji je čisto namjestio tri gola, a u akciji za još jedan je sudjelovao.

Hajduk je bio neprepoznatljivo loš, uputio je u 90 minuta tek tri udarca prema Zeleniki, ali sva tri su išla izvan okvira. Povrh svega, u 86. minuti je pocrvenio Bradarić, pa su Splićani završili utakmicu s desetoricom igrača. A završili su, gotovo sigurno, i svoj put u Hrvatskom kupu, pa će uzvrat 18. prosinca na Poljudu biti samo formalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ dvije i o navijačima.  Bad Blue Boysi su se odlučili na bojkot utakmice zbog privođenja njihovih članova u protekla tri dana, a s njima se nakon 15. minute dvoboja solidarizirala i Torcida čijih je nekih 1000 članova napustilo istočnu tribinu maksimirskog stadiona.

Dolje možete provjeriti kako je to izgledalo iz minute u minutu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

86' - Hajduk je ostao s desetoricom igrača nakon što je Bradarić zbog jednog preagresivnog starta dobio crveni karton. Isti je igrač imao od ranije žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - GOOL! Strijelac Alen Halilović! Još je jednom Soudani probio stranu, ubacio povratnu loptu pred vrata Hajduka gdje je Halilović bez problema zatresao mrežu, zabivši svoj prvi seniorski gol Hajduku.

80' - Duje Čop mogao je zabiti hat-trick, ali njegov udarac završio je u stativi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - nakon velikog pritiska domaćina, Hajduk je došao do zraka, ali napori Splićani u napadu dosad nisu urodili niti polušansom.

67' - Tudor potpuno otvara karte, iz igre je povukao desnog bočnog Vršajevića, a na teren poslao napadača Kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

65' - sporna situacija u Dinamovom šesnaestercu, Šimunić je po nozi zakačio Kouassija, ali za suca Pelina to nije bila najstroža kazna.

64' - GOOL! Strijelac Duje Čop! Opet je sve pripremio Soudani, odlično ubacio u peterac Hajduka gdje je Čop samo podmetnuo nogu i pogodio splitsku mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - GOOL! Strijelac Junior Fernandes! Sve je napravio Soudani koji se othrvao pritisku Jozinovića, pucao u Kalinića od kojeg se lopta odbila do potpuno samog Fernandesa.

47' - GOOOL! Strijelac Duje Čop! Pogreška obrane Hajduka, odnosno vratara Kalinića kojem je ispala lopta, a Dinamov napadač je lakoćom pogodio praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - odmah prvi pokušaj Hajduka u drugom dijelu, pucao je Bradarić, ali je lopta otišla pored vrata.

46' - odmah u poluvremenu Tudor je odlučio napraviti prvu izmjenu, povukao je Iluridzea, a na teren poslao poletarca Josipa Bašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG POLUVREMENA -Hajduk nije ni sjena momčadi od nedjelje! U prvih 45 minuta Splićani su uputili tek jedan, jedini udarac, i to vrlo neprecizan. S druge strane, Dinamo je imao 9 udaraca, od toga dva u okvir gola, te 54 posto posjeda lopte.

39' - opet brza akcija Dinama, lopta je došla do Fernandesa koji danas, očito, nije namjestio nišanske sprave, pa je ponovno pucao visoko preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - brza kontra Dinama - povukao je Soudani, Brozović gurnuo loptu za Čopa, čije dodavanje kratko odbija Maloča točno na nogu Fernandesa, koji neobjašnjivo s nekoliko metara puca visoko iznad vrata.

28' - prisilna zamjena kod Dinama, iz igre je izišao ozlijeđeni Domagoj Antolić, asistent kod pogotka, a ušao je Zvonko Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Torcida je odlučila napustiti Maksimir, uz znak podrške bojkotu Bad Blue Boysa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - GOOOL! Strijelac Josip Šimunić! Hajdukova obrana zaspala je nakon ubacivanja iz kuta Antolića, hrvatski reprezentativni stoper ostao je potpuno sam te glavom neometan zakucao loptu pod gredu gostujućih vrata.

13' - u prvoj sljedećoj akciji Dinama pucao je Junior Fernandes, ali je lopta prošla tik pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - kakav zicer za Soudanija! Alžirac se lakoćom oslobodio Jozinovića, izašao sam pred Kalinića, ali je pucao točno u splitskog vratara.

5' - solo prodor Soudanija, udarac s više od 25 metara otišao je iznad gostujući vrata. Torcida je glasna i vrijeđa izvršnog predsjednika Dinama povicima 'Mamiću, cigane'. Uvreda nisu pošteđeni ni čelnici Hrvatskog nogometnog saveza, pa se Maksimirom ori i poznata 'HNS, pederi, nogomet ste sje***'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell


1' - početni udarac na utakmici izveo je maleni Marko Mišković iz Petrinje koji ima pet i pol godina, a rođen je s kompleksnom anomalijom mokraćnog sustava koja mu onemogućava normalan život. Osim financijske pomoći, GNK Dinamo je odlučio Marka i njegovu obitelj ugostiti na utakmici četvrtfinala Kupa između Dinama i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Zelenika - Pinto, Addy, Šimunić, Ruben Lima - Brozović, Antolić, Ademi- Soudani, Čop, Fernandes.

HAJDUK: Kalinić -  Vršajević, Milović, Maloča, Jozipović - Pašalić, Bradarić - Iluridze, Sušić, Bukva - Kouassi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Maksimiru se skupilo oko 5.000 gledatelja, a već od ranije se zna da su se Bad Blue Boysi odlučili na bojkot utakmice zbog privođenja njihovih članova u protekla tri dana.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo