NA PONOVLJENOM SUĐENJU

VELŠKI REPREZENTATIVAC OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SILOVANJE: ‘Ovaj incident je zauvijek promijenio moj život’

Velški nogometni reprezentativac Ched Evans (27) u petak je u Walesu oslobođen optužbi za silovanje 19- godišnje djevojke, javlja ugledni britanski BBC.

Bivši član Manchester Cityja, a danas napadač niželigaša Chesterfielda uhićen je 2011. godine nakon što je optužen da je u hotelskoj sobi silovao konobaricu. Sud ga je u prvom procesu proglasio krivim, ali nakon ponovljenog suđenja Evans je oslobođen svih optužbi.

Napadač je bio optužen za napad

Napadač je bio optužen za napad u hotelu Premier Inn u Rhuddlanu u Denbighshireu 30. svibnja 2011. godine. Evans je na Caernarfon Kraljevskom sudu 2012. godine bio proglašen krivim za silovanje, ali ponovno suđenje je prvobitnu presudu bacilo u vodu.

‘U tom incidentu nije došlo do počinjenja kaznenog djela silovanja’

“U jutarnjim satima 30. svibnja 2011. dogodio se incident u Sjevernom Walesu koji je zauvijek promijenio moj život i živote ostalih ljudi oko mene. U tom incidentu nije došlo do počinjenja kaznenog djela silovanja i danas s olakšanjem pričam o tome, o onom s čime se složila i porota”, stoji u priopćenju koje je pročitano nakon objavljivanja presude.

Povratak na Net.hr