Bivši specijalac

UFC BORAC NA UDARU ISIL-A: ‘Pustite kukavice da dođu’

Tim Kennedy (36), UFC borac srednje kategorije i bivši član američkih specijalnih postrojbi, našao se na udaru ISIL-a od kojih dnevno dobiva desetak prijetnji.

Kennedy je kao američki specijalac sudjelovao u Iraku. Jedan je od rijetkih UFC boraca (ima skor 18 pobjeda i 5 poraza) koji uz MMA karijeru služi domovini. Vojsci se pridružio 2004. godine.  Prošao je obuku za snajperista i specijalnu obuku za padobranca. Pet godina kasnije, točnije 2009. godine, Kennedyja su prebacili u Nacionalnu gardu. Međutim, sad se našao u neugodnoj situaciji.

“Upravo sam pričao s FBI-em u vezi prijetnji koje sam dobio od ISIL-a. Čini se da nisu baš bili oduševljeni s mojim odgovorom ‘pustite kukavice da dođu’, napisao je na Facebooku Tim Kennedy. (36).


Ne dira ga baš previše

No, za neke bi ova situacija bila neugodna. Za neke, ne i za njega…

“FBI smatra da neki iza tih prijetnji namjeravaju nešto napraviti. Pitali su me jesam li svjestan tih stvari. Rekao sam im da jesam. Kažu mi da je ovo donekle vjerodostojno. No na to sam im odgovorio da me takve stvari ne diraju previše i da mi kažu na kojem stupnju uzbune bih trebao biti”, otkrio je razgovor s FBI-em Tim Kennedy.

Povratak na Net.hr