TRAGEDIJA NA MARATONU: / Skupljao novac za suborce i preminuo nekoliko kilometara prije cilja

Image
Foto: AFP, NIKLAS HALLE'N

Trkač koji se srušio nekoliko kilometara prije ciljne ravnine u Londonskom maratonu preminuo je, a britanski Independentdonosi i indentitet nesretnog trkača.

25.4.2016.
12:45
AFP, NIKLAS HALLE'N
VOYO logo

Radi se o vojniku Davidu Seathu (31), veteranu iz afganistanskog rata i pripadniku Zelenih beretki. Seath je pretrpio srčani zastoj za vrijeme utrke, a na maratonu je sudjelovao kako bi sakupio novac za svoje ranjene suborce. Iako mu je odmah nakon što se srušio pružena liječnička pomoć, Seath je na kraju ipak preminuo.

Nastavili prikupljati novac

Prijatelji i kolege preminulog Davida nastavili su prikupljati novac u njegovo ime i novoosnovana fondacija je u nešto više od 24 sata od smrti porasla za više od 2000 funti. Prijatelji preminulog sportaša i vojnika sad planiraju posljednje kilometre maratona prepješačiti u njegovu čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj i prijatelji u šoku

"Sve nas je pogodila tragična vijest o smrti našeg prijatelja Davea Seatha koji je preminuo tijekom nastupa na Londonskom maratonu. On je bio svega nekoliko kilometara kratak za ukupnu dionicu maratona i srušio se na Upper Thames Streetu".

Sad njegovi prijatelji i kolege planiraju završiti ono što je počeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako ćemo prepješačiti ono što on nikad nije stigao otrčati, počevši od mjesta gdje se srušio. Također, nastavljamo skupljati novac za pomoć našim herojima, za one za koje je i umro David", poručili su njegovi prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo