SPORNE SITUACIJE / Sudačka komisija razmatra o isključenju Hajdukovog igrača: Mogao bi propustiti Goricu i Dinamo

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ako ipak dođe do toga Hajdukov veznjak neće samo propustiti susret idućeg kola protiv Gorice nego i protiv Dinama

12.10.2022.
16:56
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Nakon završenog 12. prvenstvenog kola HNL-a Sudačka komisija dala je svoje mišljenje o svim spornim situacijama ovog kola, a nama je naravno najzanimljivija bila ona na utakmici Hajduka i Varaždina. Splitski sastav je slavio u zadnjoj sekundi utakmice pogotkom Awaziema za 2-1, no tko zna što bi bilo kada bi Fossati dobio crveni karton za kojeg se smatra da je trebao biti dosuđen.

Image
IME KOJE SE PAMTI /

Legenda HNL-a se oprašta protiv Hajduka: 'Sve se poklopilo'

Image
IME KOJE SE PAMTI /

Legenda HNL-a se oprašta protiv Hajduka: 'Sve se poklopilo'

Glavni djelitelj pravde na dvoboju je bio sudac Ante Čulina, a njegovi pomoćnici su bili Dario Kolarević i Ivan Starčević dok je u VAR sobi bio Ante Čuljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljujemo sudačku analizu 12. kola. 40. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XII (Gruba igra). Incident u kojem igrač Hajduka visokim intenzitetom, nekontroliranom brzinom otvorenim đonom starta na nogu suparnika, smjernicama PNI-e smatra se prekršajem 'grube igre' obavezno disciplinski kažnjivim isključenjem".

Komisija smatra kako je sudac pogriješio, a kako bi bar malo ispravili stvari nastoje da Fossati ipak dobije suspenziju zbog neopreznog starta iako mu karton na ogledu nije dodijeljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"KNS HNS-a podsjeća suce na važnost timskog rada i odgovornost pomoćnih sudaca u incidentima koji se dogode u njihovoj domeni odgovornosti. Razmatrajući da je igrač Hajduka jasno ugrozio sigurnost suparnika, KNS-HNS-a očekuje obaveznu VAR intervenciju i donošenje ispravne odluke isključenja", navela je Komisija.

Ako ipak dođe do toga Hajdukov veznjak neće samo propustiti susret idućeg kola protiv Gorice nego i protiv Dinama budući da izravan crveni karton znači ne igranje barem dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo