REAKCIJE

SRBIJA BJESNI ZBOG HRVATA I KOSOVARA: ‘Užas u Skadru, njima mržnja nije strana, oni su kompleksaši’

Srpski mediji pišu o atmosferi na ulicama Skadra uoči utakmice Kosova i Hrvatske.

Hrvatski i kosovski navijači pobrinili su se da zajedničkim snagama užare amosferu uoči povijesne utakmice za Kosovo, prvog domačeg susreta njihove nogometne reprezentacije. Inače, ulicama Skadra odjekuje: “Ubij Srbina”, čuje se skandiranje “Kosovo, Kosovo” pa “Hrvatska, Hrvatska”, “Srbe na Vrbe”… Hrvatski i kosovski navijači, tako, zajedno dočekuju utakmicu skandirajući protiv Srba, što se nije svidjelo Srbima i tamošnjim medijima koji s poprilično velikom gorčinom prate razvoj situacije na ulicama Skadra.

UŽIVO, POZNATE POSTAVE: Vatreni nemaju pravo na novi kiks, u Skadru nam ‘igra’ samo pobjeda!

DRAMA UOČI DVOBOJA! Torcida upala u hotel i poručila: ‘Prekinut ćemo utakmicu’

‘Ubij Srbina! Srbe na vrbe’

Pa tako srpski tabloid Kurir donosi tekst pod nazivom:

“Užas u Skadru! Navijači Kosova i Hrvatske uglas: ‘Ubij Srbina! Srbe na vrbe’, u kojem piše:

“Da im mržnja nije strana dokazuje sljedeća video snimka na kojoj se jasno čuju zajednički pokliči “Ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”. Ipak, u Skadru ne protiče sve u idili, za što su se pobrinuli navijači Hajduka iz Splita koji su upali u jedan hotel i provocirali navijače domaće momčadi”.

ALARMANTNO UPOZORENJE: Hrvatski navijači pokušat će prekinuti utakmicu, zna se i kada!?

‘Ubij, ubij Srbina..’.

B 92 ističe:

“Navijači Hrvatske, Kosova uzvikivali ‘Ubij Srbina’. Navijači Kosova i Hrvatske u Skadru zajednički su uzvikivali fašističke parole’Ubij Srbina’ i ‘Srbe na vrbe. U video snimci objavljenoj na YouTubeu vidi se kako grupa kosovskih i hrvatskih navijača, poslije uzvika “Kosovo, Kosovo” i “Hrvatska, Hrvatska”, zajednički počinju skandirati ‘Srbe na vrbe’, a potom više puta ‘Ubij, ubij Srbina..’.

Večernje novosti također udarno izvještavaju o “zagrljenim navijačima Kosova i Hrvatske”.

“Kompleksi? Definitivno! Kako drugačije objasniti ponašanje i skandiranje navijača Kosova i Hrvatske uoči utakmice koje ove dvije selekcije igraju u Skadru u drugom kolu kvalifikacija za plasman na SP u Rusiji 2018. godine. Grupa od nekoliko desetaka navijača Kosova i Hrvatske našla se zajedno na jednom od gradskih trgova gdje su uz pokliče “Hrvatska, Hrvatska” i “Kosovo, Kosovo”, skandirali protiv Srba i Srbije. Repertoar dobro poznat… “Srbe na vrbe” i “Ubij Srbina”…

Povratak na Net.hr