ŠOK ZA BIVŠEG KAPETANA VATRENIH: / Darijo Srna suspendiran na 17 mjeseci zbog dopinga

Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU

U obzir je uzeto da Srna zabranjenu supstancu nije uzeo namjerno, a kazna je bez te činjenice mogla biti i veća

22.2.2018.
22:56
AFP, CHARLY TRIBALLEAU
VOYO logo

Desni bek Šahtara iz Donjecka bio je pozitivan na doping nakon utakmice Lige prvaka protiv Napolija 22. ožujka prošle godine. Srna je priznao krivnju, ali je i izjavio kako nedozovljena sredstva nije unio namjerno.

"Kao prvo i najvažnije želim iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje."

Na teren u kolovozu

Napisao je to 35-godišnji Srna ubrzo nakon što je počela cijela ova doping priča koja je bacila mrlju na njegovu karijeru. Nacionalni antidoping centar Ukrajine objavio je u svom priopćenju kako je Srna suspendiran od 22.3.2017. tako da se na teren moež vratiti 22. kolovoza ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obzir je uzeto da Srna zabranjenu supstancu nije uzeo namjerno, a kazna je bez te činjenice mogla biti i veća. Treninzima će se moći vratiti 22. lipnja. Srna je u ukrajinskom Šahtaru od 2002. godine te je odigrao 536 utakmica za taj klub. Srušio je i brojne klupske rekorde, osvojio 25 trofeja (Europsku ligu 2009. godine) i zabio 49 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo