ZUJALICA / Jedan od najvećih ima bizaran hobi, staza u Suzuki nikad ovako nije izgledala

Image
Foto: Profimedia

Sebastian Vettel gradio je 'hotele za kukce' na stazi Suzuka u sklopu nove kampanje za biološku raznolikost. Drvene kućice pravi su hit

21.9.2023.
15:13
Profimedia
VOYO logo

Ljudska mašta stvarno nema granica. Bivši poznati vozač Formule 1, legendarni Sebastian Vettel, pronašao je bizaran hobi, ali s plemenitim ciljem. Naime, Vettel na stazi Suzuka, uoči Grand Prix utrke koja se vozi ovog vikenda u Japanu, pomogao je izgraditi 11 hotela za kukce. Da, dobro ste pročitali - hotela za kukce.

Image
KRUŽE MNOGE GLASINE /

Schumacherov bliski prijatelj otkrio detalje o legendarnom vozaču F1: 'Tako je već više od 3500 dana...'

Image
KRUŽE MNOGE GLASINE /

Schumacherov bliski prijatelj otkrio detalje o legendarnom vozaču F1: 'Tako je već više od 3500 dana...'

Bioraznolikost

Četverostruki i najmlađi svjetski prvak u najluđem i najpopularnijem oktanskom sportu na svijetu pomogao je u izgradnji 11 drvenih kućica za kukce na drugom zavoju u Suzuki u sklopu kampanje za podizanje svijesti o bioraznolikosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kampanja, nazvana Buzzin' Corner ili u prijevodu, po filozofiji kutak za zujanje, za odmor - nije samo dovela do izgradnje drvenih kućica u kojima kukci mogu potražiti utočište, već je i stazi dala novi izgled, prenosi The Sun.

Image

Rubnjaci u crnim i žutim prugama, pčelice oko nas

Rubnjaci s unutarnje strane ugla na stazi, na drugom zavoju, obojani su u crne i žute pruge kako bi izgledali poput pčele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vettel je pozvao vozače i šefove iz različitih F1 momčadi da vide obavljeni posao, a Hamilton, Alonso i društvo došli su kako bi vidjel ovo pravo malo zujajuće remek djelo. Četverostruki svjetski prvak objasnio je uzbudljivi projekt u videu na svom Instagramu.

Image
Image

"Jako sam vrlo uzbuđen. Pokrećemo novi projekt i zove se Buzzin' Corner. Ima jedna posebna stvar na ovom uglu ovog vikenda, rubnici su obojeni u žuto i crno, To je jedinstveno jer su svi ostali rubnici, primjerice na ulazu u ugao, obojeni u bijelo i crveno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Nadamo se kako je ovo samo početak'

U nastavku je pojasnio što projekt predstavlja, rekavši:

"Ovim projektom želim podići svijest o važnosti i temi bioraznolikosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši vozač Ferrarija i Red Bulla također je dodao:

"Nadajmo se da je ovo samo početak inicijativa i projekata diljem svijeta, koji vode do više žutih i crnih rubnjaka na trkaćim stazama i više staništa, prostora za kukce, kao i borbi za biološku raznolikost. Moramo slaviti raznolikost ne samo u ljudskim bićima, već i u prirodi i (mi) je moramo zaštititi. To mi je jako blizu srca, stalo mi je do toga i to je ono što želim ovdje naglasiti, te podići svijest."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikan formule 1

Velika nagrada Japana održava se ove nedjelje, a ljubitelji utrka nadaju se da će akcija doživjeti vrhunac nakon VN Singapura prošlog vikenda.

Image

Za spomenuti kako Sebastian Vettel spada u red najvećih vozača ikad u formuli 1. Prije 12 godina, 2011., postao je najmlađi dvostruki, 2012. trostruki, a 2013. četverostuki svjetski prvak u povijesti ovog športa. Vettel posjeduje još mnoge rekordne atributa "najmlađi" u disciplinama mjerenja segmenata u formuli 1, kao što su: najmlađi vozač koji je osvojio najbolju startnu poziciju, koji je osvojio bodove, vodio u utrci, pobijedio ili ostvario 50 postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Image
Foto: Promo
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo