ISPOVIJEST ČAROBNJAKA / Ronaldinho progovorio o vremenu iza rešetki: 'Vjerovao sam da će me svakodnevno prebijati i raditi grozne stvari…'

Image
Foto: profimedia.hr

Nije Ronaldinho često pričao o svom boravku u zatvoru, a ono što je otkrio medijima pokazuje kako je imao specijalan tretman usprkos brojnim ozloglašenim i okorjelim kriminalcima koji su ga okruživali

16.3.2023.
11:22
profimedia.hr
VOYO logo

Ronaldinho Gaucho je za mnoge jedan od najboljih igrača koji su koračali zelenim travnjacima. Čarobni Brazilac se igrao nogometa, unosio radost na stadione i u kopačkama prosipao magiju terenima diljem svijeta.

Izvan terena, bio je Ronaldinho veliki boem. Uživao je u razuzdanim zabavama, alkoholu i druženju s manekenkama, a takav stil i loše poslovne odluke gurnule su ga preko ruba bankrota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PAO POTPIS /

Ide očevim stopama: Ronaldinhov sin potpisao ugovor s europskim gigantom

Image
PAO POTPIS /

Ide očevim stopama: Ronaldinhov sin potpisao ugovor s europskim gigantom

Slažnom putovnicom preko granice pa u zatvor

U fokus svjetske javnosti došao je 2020. godine kada je pokušao ilegalno pobjeći iz Brazila u Urugvaj jer je ušao u sukob sa zakonom o eksploataciji šuma. Ronaldinhu su zbog problema sa zakonom oduzete putovnice Brazila i Španjolske, a onda je praktički preko noći, u sumnjivim okolnostima, dobio paragvajsku putovnicu s kojom je zaustavljen na granici.

Putovnica je bila lažna, a legendarni nogometaš je zajedno s bratom završio iza rešetki na pet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Ronaldinho često pričao o svom boravku u zatvoru, a ono što je otkrio medijima pokazuje kako je imao specijalan tretman usprkos brojnim ozloglašenim i okorjelim kriminalcima koji su ga okruživali.

Zatvorski turniri i pečeno prase

'Ušao sam u zatvor vjerujući da će me svakodnevno prebijati i da će mi raditi sve te grozne stvari koje inače rade u zatvoru', prepričava Ronaldinho pa nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Međutim, zatvorenici su odmah pozvali čuvare. Tražili su loptu kako bih im pokazivao trikove i zabavljao ih. Već narednog jutra igrali smo utakmice pet na pet protiv čuvara', otkriva legendarni Brazilac.

Očekivano, na zatvorskim turnirima Ronaldinho i njegova ekipa su bili nezadrživi i nepobjedivi, a među nagradama se našao i pečeni praščić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogima bi sukob sa zakonom i boravak u zatvoru štetili reputaciji no čini se da u Brazilu i Južnoj Americi Ronaldinhu sve to nije umanjilo popularnost.

Legendarni tulumi u Ronaldinhovoj kući

Dok je još aktivno igrao nogomet, Ronaldinho je postao poznat i po ludom noćnom životu. Često je tulumario po klubovima, a mnogi tvrde kako ga je upravo manjak discipline i posvećenosti koštalo još boljeg statusa među vječnim velikanima ovog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu rijetke ni priče u kojima su njegovi suigrači tvrdili da je pijan i mamuran bio bolji od svih, a da mu ni dolasci na treninge pod utjecajem alkohola nisu bili strani.

Patricio Rubio, njegov suigrač iz meksičkog Queretara, prepričao je kako su izgledali privatni partiji koje je Brazilac organizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je bilo ludilo. Ne znaš šta te snađe kad uđeš u njegovu kuću. Već na ulazu dočekaju te konobari s pićem i crvenim tepihom. Osiguranje je jako, sve je besplatno, tu je i gomila žena i biraš koju želiš. Dobro je to vrijeme bilo', prepričava Rubio.

Snimke tih tuluma ne postoje jer je unos mobitela bio zabranjen, a prema svjedočanstvima suvremenika – možda je tako i bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo