POTRESNA PRIČA SLAVNOG TALIJANSKOG NAPADAČA: / Vodi borbu sa strašnom bolešću, još ne zna hoće li pobijediti

Image
Foto: AFP

Nekadašnji talijanski napadač danas vodi borbu sa strašnom bolešću

26.11.2018.
11:00
AFP
VOYO logo

Bivši talijanski nogometaš Gianluca Vialli otkrio je kako posljednjih godinu dana vodi svoju najveću životnu borbu, onu protiv raka. Naime, Talijan zadnjih nekoliko mjeseci jako puno vremena provodi na kemoterapijama i zračenjima, a sve kako bi dobio najveću životnu bitku.

"Najteže mi je bilo reći obitelji: roditeljima, braći, sestrama, ženi Cathryn i našim djevojčicama Oliviji i Sofiji. Saznanje da imaš rak donese ti i nekakav osjećaj srama, kao da si sam kriv jer si ga dobio. Želio sam i dalje ljudima biti Vialli kakvog su poznavali, ali sam onda odlučio ispričati svoju priču u knjizi", rekao je Vialli u razgovoru za Corriere Della Sera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisao knjigu

Njegova knjiga se zove 'Goals. 98 storie + 1 per affrontare le sfide più difficili', a u njoj je napisao 99 priča i 99 citata koji ga inspiriraju u svakodnevnom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošla je godina dana i sada se fizički ponovno osjećam kao zvijer. Ali još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći kako će ova utakmica na kraju završiti. Nadam se da moja priča može poslužiti kao inspiracija ljudima koji se nalaze na ključnim životnim raskrižjima.", rekao je Vialli pa dodao:

"Upravljamo vlastitim mislima. Nije najvažnije pobijediti, nego razmišljati kao pobjednik. Život je sačinjen u omjeru 10% od stvari koje nam se događaju i 90% od toga kako se nosimo s time. Nadam se da moja priča može pomoći drugima koji imaju probleme. Volio bih da mi netko dođe i kaže: "I ti si razlog zbog kojeg nisam odustao"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo