RAZLOG ZA OPTIMIZAM / Pobjedom do europskog proljeća: Maksimir je neosvojiva tvrđava! Padali su mnogi velikani pa može i Salzburg

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Austrijanci su večeras ponovno na meniju nakon što su već padali u Maksimiru u prošle dvije sezone - prvo Wolfsberger i Rapid, a sad je došlo vrijeme i za Salzburg

11.10.2022.
12:28
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo večeras igra utakmicu odluke, a Modri će u četvrtom kolu skupine Lige prvaka na domaćem travnjaku u Maksimiru ugostiti austrijski RB Salzburg. Utakmica će početi u 21 sat, a njen će ishod će biti presudan za hrvatskog prvaka. Računica je jasna jer Plavima igra jedino pobjeda, no čeka ih sve samo ne lagan zadatak jer je Red Bull ozbiljna momčad.

Image
LAVOVSKA BORBA /

Dinamo remizirao sa Salzburgom na Maksimiru: Austrijanci poveli, Modri imali šanse za preokret

Image
LAVOVSKA BORBA /

Dinamo remizirao sa Salzburgom na Maksimiru: Austrijanci poveli, Modri imali šanse za preokret

Ozbiljna europska momčad

Dinamo se pretvorio u iznimno konkurentnu europsku momčad koja ima kvalitetu za prezimljavanje Europi. U posljednje četiri natjecateljske sezone Modri su tri puta prolazili skupine Europske lige, a jedinu sezonu kada nisu prošli grupu našli su se u Ligi prvaka kada su u iznimno nezgodnoj skupini bili na korak do prolaska. Jedine momčadi koje su porazile Plave na domaćem travnjaku bili su Young Boysi, Manchester City, Villarreal i West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda otvara vrata raja

Ono što će Dinamu ići u korist je zanimljivost da je u Ligi prvaka u prosjeku šest bodova većinom dovoljno barem za treće mjesto koje vodi u drugi krug Europske lige. Za taj scenarij Salzburg mora pasti, a ako tako i bude Modri će imati 81 posto šanse za novo europsko proljeće. Ako brojimo uspjeh od sezone 2018./19. hrvatski prvak je odigrao 33 okršaja u Europi od čega upisao 21. pobjedu, osam neodlučenih susreta i samo četiri poraza. Poseban je podatak da u 16 dvoboja Dinamo nije primio pogodak.

Modrom stroju danas treba pobjeda, a za to će biti potreban pogodak koji nisu zabili u samo četiri susreta. Austrijanci su večeras ponovno na meniju nakon što su već padali u Maksimiru u prošle dvije sezone - prvo Wolfsberger i Rapid, a sad je došlo vrijeme i za Salzburg. Nakon tri kola Salzburg vodi na ljestvici skupine s pet bodova, Chelsea i Milan imaju po četiri boda, dok je Dinamo na začelju s tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo