'SMEĆE LOPOVSKO' / Po Splitu osvanule uvredljive poruke prema ikoni Hajduka i reprezentacije Hrvatske: Uz grafit stoji i glavni razlog zašto

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Pletikosa na udaru u Splitu. Netko je ostavio dvije poruke na zidu u gradu ikoni Hajduka i Hrvatske

29.12.2021.
19:09
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Na više lokacija u Splitu osvanuli su danas grafiti protiv StipePletikose i Hrvatskog nogometnog saveza. Oni su očigledna reakcija na odluku disciplinskog suca HNS-a da Hajduk na rođendan 13. veljače igra pred praznim tribinama, javlja Dalmatinski portal i na svom web izdanju donose fotografije.

Image
POZNATI NA TRIBINAMA /

Pogledajte u čijem društvu su Ćorluka i Dalić pratili derbi: Ma, biste li ikad pogodili?

Image
POZNATI NA TRIBINAMA /

Pogledajte u čijem društvu su Ćorluka i Dalić pratili derbi: Ma, biste li ikad pogodili?

"Stipe Pletikosa, smeće lopovsko", stoji na jednom zidiću uz prekriženi znak HNS-a. Na drugom uvredljivom grafitu, stoji poruka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekipni igrač iz HNS ekipe, Pletikosa Stipe", uz prekriženo HNS.

Bio zaštitni znak Hajduka svog vremena

Stipe Pletikosa je legenda Hajduka i reprezentacije Hrvatske. Za Bijele je branio u periodu od 1996. do 2003. , pa od 2005. do 2006. Prema podacima dostupnim na internetu, kao golman ima 141 nastupa i pritom 4 gola u tom prvom periodu u dresu Bijelih, najdužem, a uz to još 21 nastup. Bio je kapetan Hajduka. No, ne čudi ovako nešto, ako se uzme u obzir da je on sad dio HNS-a, kojeg Torcida, niti ostala javnost u Splitu i ostatku Dalmacije, ne preferira, ne voli, sad pogotovo nakon kazne. Međutim, šteta je i to da se pljuje po čovjeku koji je puno toga dao Hajduku kao igrač, reprezentaciji kao prvi vratar, te što Pletikosi Hajduk još uvijek znači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke Torcide na Osijeku

Za napomenuti kako je Stipe Pletikosa na utakmici Hajduka i Osijeka bio u loži Zapada Poljuda u društvu s Vedranom Ćorlukom, svojim kolegom iz stožera Vatrenih, te Zlatkom Dalićem i Marijanom Kustićem, predsjednikom HNS-a. Za vrijeme susreta, Torcida je na Sjeveru podigla poruku protiv HNS-a, Kustića i društva.

"Vuk dlaku mijenja, a ćud nikad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Torcida

Oštra kazna HNS-a, s odlukom se ne mire navijači Bijelih

Kako bilo, isto tako, istina je da je kazna HNS-a oštra, možda i preoštra.

Podsjetimo, Hajduk je kažnjen jedinstvenom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (po čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (po čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek, odlučila je Disciplinska komisija HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No s tom odlukom ne mire se navijači Hajduka, koji je doživljavaju drakonskom, a ni klub, koji će se na nju žaliti.

Klakočer donio odluku

Splitski nogometni velikan je reagirao na odluku disciplinskog suca Alana Klakočera da se klub teško kazni s utakmicom igranja pred praznim tribinama i 70 tisuća kuna zbog ponašanja dijela navijača na derbi susretu s Osijekom prije deset dana u veličanstvenom ambijentu, pred punim tribinama Poljuda na kojima se našlo 32 000 navijača, ali i na obrazloženja, ruku na srce, neočekivane kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk reagirao

U reakciji stoji:

"Pravo je očito zadovoljeno, pravda nije. Gospodo iz Saveza, mi ćemo se s pravom znati nositi, a hoćete li vi s pravdom? HNK Hajduk će u predviđenom roku podnijeti žalbu te ćemo tražiti hitno rješavanje postupka", odgovorili su s Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo