STRAŠNO

NAKON OVIH ŠOKANTNIH SNIMKI ZABRANILI DJEČJE MMA BORBE: Zbog incidenta održan i sastanak

Ministarstvo sporta Ruske Federacije zabranilo je Akhmat MMA promociji održavanje borbi poput onih u kojima su se našla djeca na njihovoj prije dva tjedna održanoj priredbi, piše Fightsite.

Dječje MMA borbe naišle su na žestoku osudu javnosti u Rusiji, koja na ove borbe gleda i kroz prizmu netrepeljivosti prema Čečencima. Na Akhmat Fight Show eventu nastupila su djeca od 10, 9 i 8 godina starosti, a na internetu su osvanule šokantne snimke njihovih borbi, o čemu smo još prije pisali.

Prekršili niz propisa

Fightsite piše kako je prema navodima Ministarstva, promocija Ramzana Kadirova prekršila niz propisa, ali za to će samo biti opomenuta. Za sad!

ŠOKANTNE DJEČJE MMA BORBE: Desetogodišnji sin čečenskog predsjednika nokautirao vršnjaka za 13 sekundi!

Priredba nije bila na službenom popisu sportskih događaja

“Jedno od prekršenih pravila je i ono prema kojem se u slobodnoj borbi MMA-u ne smiju natjecati djeca mlađa od 12 godina, a promocija se nije držala ni toga da djeca do 18. godine moraju nositi zaštitnu opremu. Na sastanku koji se organizirao zbog ovog incidenta je otkriveno i to da priredba nije bila na službenom popisu planiranih sportskih događaja u Čečeniji, što znači da nije bila propisno regulirana”, piše Fightsite.

Povratak na Net.hr